Edegem

Vandaag is er veel te doen over de toekomst van het katholiek onderwijs in Vlaanderen. Wekelijks verschijnen er hierover artikels in de pers en zijn er debatten in het Vlaams Parlement. Aanleiding is de discussie over de dialoogschool die o.a. geconfronteerd wordt met fenomenen zoals een aanzienlijke instroom van ‘nieuwe’ leerlingen met verschillende godsdienstige en culturele achtergronden. Hoe katholiek zijn de Vlaamse katholieke scholen vandaag nog ? Hoe zal dit in de toekomst verder evolueren ? Allemaal vragen die vele (groot)ouders zich stellen …

Debatclub logo

Over heel deze problematiek organiseert de Debatclub een interessante discussie met twee zeer betrokken actoren : Prof. dr. Lieven Boeve, directeur-generaal Katholiek Onderwijs Vlaanderen en Prof. dr. Boudewijn Bouckaert (UGent), oud-parlementslid, oud-voorzitter van de Commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement.

Thema : “Hoe nabij is het einde van het katholiek onderwijs ?” 

Moderator is Frans Crols (ex-hoofdredacteur van Trends).

Debatclub
Frans Crols

Woensdag 1 februari 2017 – 20.00 uur – Hotel “De Basiliek”

(Trooststraat 22 in Edegem). Inkom : 5 euro (studenten 3 euro).

debat katholiek onderwijs

Vanaf 18.00u. heeft u de mogelijkheid deel te nemen aan de receptie en het lichte diner.
Op voorhand inschrijven is hiervoor verplicht : info@debatclub.org – tel. 0498 / 77 48 71. Deelname :  40 euro per persoon (inkom van 5 euro inbegrepen) over te maken op rekening van de Debatclub : BE20 7350 4124 1556.

P1030839
steeds veel volk bij de Debatclub in Edegem

Actief op Facebook ? Nodig dan ook uw vrienden uit via dit medium :
https://www.facebook.com/events/1470225376338962/

paard Troije
(c) ’t Pallieterke
veel aanbod
is onze toekomst nog katholiek …???

Foto’s © Gazet van Hove – coverfoto OLVE-college Edegem.