EDEGEM

Tijdens de nieuwjaarsdrink van de lokale politieke volksbeweging d!Em (voorheen democratiEdegem) zijn de mensen van de actiegroep VTC – leefbaar Edegem gelauwerd als moedige burgers. Volgens d!Em heeft deze groep aangetoond dat strijden loont. Volgens André van Ekelenburg (d!Em) “is het dankzij deze actiegroep dat de eerste plannen geschrapt zijn. Nu de appartementsblokken niet meer in de huidige plannen staan heeft de meerderheid erkent dat hun plannen fout waren”. Volgens Steven Ronsmans “is deze overwinning en de erkenning door d!Em een opsteker die aanmoedigt om verder te doen”.

diem-1

De actiegroep wil een nieuwe bibliotheek / vrijetijdscentrum. Echter, ze willen deze zoals meerderheidspartij Groen het voor de verkiezingen beloofd had, op de site van het Berkenhof. De actiegroep zal de procedure naar de Raad van Staten verder zetten in de hoop dat de Edegemse meerderheid (N-VA,  Groen en OpenVLD) afziet van de volgens hun totaal verkeerde locatie.

Masereelfonds

Dat d!Em de wind in de zeilen heeft kon je duidelijk zien aan de grote opkomst. André gaf tijdens zijn speech duidelijk aan dat hun ambities niet min zijn. Ze gaan voor drie zetels bij de volgende gemeenteraadsverkiezing in oktober 2018. Volgens André “is dit mogelijk dankzij de goede samenwerking met PVDA en enkele voormalige sp.a en Groen kandidaten en verkozenen”. Met de nieuwe baseline “de toekomst is aan ons” zal diEm zich profileren als het enig geloofwaardig links en progressief alternatief.

André van Ekelenburg
André van Ekelenburg

Foto’s (c) Reporters & d!Em.