LINT

Na Antwerpen heeft nu ook Lint zijn Urban Trail. De organisatoren tekenden een leuk loopparcours uit dat perfect past bij het thema Lint Boetiek 2017 : (ver)bouwen en wonen.  Het evenement vindt plaats op zondag 7 mei. De start wordt om 14.00 uur gegeven in het gemeentepark.

Lopen enkel en alleen voor het plezier zonder tijdsopname, zonder klassement, er zijn geen winnaars of verliezers en er zijn geen prijzen. Er is alleen een tof parcours van tien kilometer waarbij de deelnemers enkel moeten opletten dat ze de verkeersregels naleven. Een sportieve bedanking ligt na afloop op hen te wachten. Verder is het genieten geblazen op het parcours dat loopt langs de AED-gebouwen, Luitersheide, project Zevenhuizen, O.C. De Witte Merel – waar de binnensportaccommodatie binnenkort uitbreiding krijgt – het nieuwe gebouw van Mater Christi, kinderopvang De Marbollen, opvangcentrum Meihof, de gemeentelijke basisschool en het gemeentehuis, waar de finish ligt.

P1020973
Iedereen kan deelnemen. Voor wie tien kilometer te lang vindt is er ook een parcours van vier kilometer. Wil je de afstand al wandelend afleggen : dat kan ook. Inschrijven is verplicht via www.lint.be. en is gratis. 7 mei is ook de Dag van het Park. Supporters kunnen genieten van Kampa Kampa aan den Aker in het park. The Epiphany Brothers moedigen samen met de supporters de lopers muzikaal aan in het opvangcentrum Meihof. Je kan de deelnemers ook het hellend vlak in O.C. De Witte Merel zien oplopen waar Lien Schoeters en Rik Lenaerts een optreden geven.

(EM)

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.