Het is in iedere gemeente een jaarlijks terugkerende traditie dat men op het einde van het jaar terugblikt op het afgelopen jaar en op zoek gaat naar de verdienstelijke inwoners uit de gemeente. Zo ook in Hove.

En net als de voorgaande jaren werden die gevierd op vrijdagavond 15 december jl. in feestzaal “Da Capo” aan de Lintsesteenweg. Er waren een kleine honderd aanwezigen op deze manifestatie. De verschillende Hovese adviesraden kozen in drie categorieën. De sportverdienste, de verdienstelijke burgers en de jubilerende verenigingen.

Verdienstelijke Hovenaars

Frank Genar heeft in de categorie “gebruiksvriendelijkheid” voor de tweede maal de wedstrijd ‘Design with a Heart’ van Handicap International gewonnen. Hij ontwierp een aangepaste kapperstoel voor de klanten van zijn vrouw. Ingrid Mariën raakte bij een ongeval twee jaar geleden verlamd aan beide benen en kan dankzij de uitvinding zelfstandig haar beroep terug uitoefenen. Iets wat ze heel graag deed, ook op sociaal gebied terug contact met klanten dat heel belangrijk is voor haar samen met het terug wat nuttig voelen in deze wereld.

Hugo Machielsen : 88 jaar en Hovenaar sedert 1966. Hij is sinds zijn pensioen vrijwilliger bij Teledienst voor budgetbeheer en het verdelen van voedselpakketten.

Hugo Waterschoot is al vijfentwintig jaar onbaatzuchtig voorzitter van de Hovese milieuraad, is tevens voorzitter van Natuurpunt afdeling Zuidréand en is er in 2017 in geslaagd om het boscomplex ‘Uilenbos’ in publieke handen te houden door de aankoop van Natuurpunt, met financiële steun van de gemeente Hove en de Vlaamse overheid.

Wim Van Deynze is in de gemeente actief als milieuraadslid, hij volgt de leveringen op van de behaagactie en heeft al verschillende malen educatieve activiteiten ondersteund voor de schoolgaande jeugd. Daarnaast begeleidt hij de Hovese landbouwers bij het behoud van boerenzwaluwen en het invullen van hun subsidieaanvragen.

Bloedgevers Rode Kruis Hove

De administratie van het bloedgeven werd van Edegem naar Mechelen overgebracht. Per vergissing zijn de voorgestelde personen op 1 na allemaal vorig jaar gehuldigd. Dit werd slechts duidelijk enkele dagen voor deze viering. De personen voor 2017 worden volgend jaar mee gehuldigd met die van 2018. De aanwezigen krijgen opnieuw een kleine bedanking.

10 giften : Silke Impens, Kurt Faes, Dirk Delva, Greta De Ridder

25 giften : Robert Gils, Ilse Van Meerbergen

50 giften : Gerda De Broeck

75 giften : Fréderic De Deken, Joannes Haaren, François Servaes

100 giften : Hubert Behets

100 giften bloedplaatjes : Arlette Morias

50 plasmagiften : Sabine De Goe

genieters van “het goede leven” …

Jubilerende verenigingen

Damesvereniging 50 jaar

De Hovenaar, 50 jaar

Hofila, 50 jaar

Sportkampioenen

Op sportief vlak worden door de sportraad één of meerdere laureaten genomineerd voor hun sportverdienste :

Heren :

Wim Duré, atletiek, diverse nominaties

Noam Patel, 15 jaar, acro gymnastiek, Deelname Europees Kampioenschap acrogym in Rzeszow, Polen

Christian Suys, 16 jaar, beklimming Mont Blanc (4.810 m), beklommen op 2 juli 2017

Dames :

Marlies Weyns, winnares 7 Miles 2017 in 55’26”

Kon. Hove Sport Dames, voetbal kampioen 2016-2017, 2de provinciale met daardoor promotie naar 1ste provinciale en verliezend finalist Beker van Antwerpen

Niet-genomineerd :

Sportverdienste heren : Rudy Janbroers, BC Sint-Jozef (biljart) clubkampioen 2016-2017

Ploegprestatie van het jaar : Kon. Hove Sport Reserve/beloften kampioen.

Kom op tegen kanker

Hove heeft terug deelgenomen aan het plantjesweekeinde van Kom op tegen Kanker, op initiatief van de sprookjesvertelsters. Ook de Sportdienst heeft zijn steentje bijgedragen met de “7 miles”. Trots overhandigden ze een bedrag van 7.000 euro.

 

Foto’s © Gazet van Hove.