Inbraakgolf in onze zuidrand neemt af na een aantal arrestaties. Maar onze politiezones blijven oproepen tot waakzaamheid bij de inwoners

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen in de winter. Minder uren zon en snel donker betekent meer inbraken. Zo ook in de Antwerpse randgemeenten bij de politiezones MINOS, HEKLA, ZARA en Rupel. “Het is dit jaar erger dan de afgelopen jaren”, klinkt het unaniem bij de verschillende korpsen die niets aan het toeval overlaten en vorige week al enkele arrestaties konden verrichten. De eindejaarsperiode staat garant voor meer inbraken en dat is ook dit jaar niet anders. In de periode november en december deden er zich tientallen inbraken en nog meer pogingen tot inbraken voor in de volledige zuidrand van Antwerpen. Het is elk jaar wel het geval zegt men bij de politiezone Minos, maar dit jaar is er toch een piek waar te nemen en dat is dan ook heel opmerkelijk als we zien dat over heel het jaar de woninginbraken is een dalende lijn zitten.

Uiteraard doen ze er alles aan bij onze politiezones om de inbrekers in te rekenen. Vorige week werden bijv. in de gemeente Borsbeek nog twee mannen aangetroffen met inbrekersmateriaal op zak. Er werd bij hen geen buit gevonden maar wellicht kunnen deze twee personen die geen onbekenden zijn voor het gerecht toch gelinkt worden aan enkele inbraken. De twee werden voorgeleid net als andere personen die de afgelopen dagen tegen de lamp liepen in onze zuidrandregio. De politie blijft ook vragen aan de inwoners voor extra waakzaamheid en ze geven ook gratis diefstalpreventieadvies. Meer informatie daarover vindt je op de diverse websites van de politiezones in onze Antwerpse zuidrand.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.