Al wie cursist wordt in het schildersatelier, stapt de mooie en misschien wel nieuwe wereld van kleur, penseeltoets, palet-organisatie, dekkende en transparante verf, figuratie en abstractie, … binnen. Een wereld waar heel veel verschillende visies naast elkaar kunnen bestaan.

Het ontwikkelen van een authentieke visie en persoonlijke schilderstaal is het uiteindelijke streven, maar de weg daarnaartoe verloopt geleidelijk via allerhande oefeningen waarin technieken en picturale benaderingen belicht worden.

In het eerste jaar staat de waarneming centraal, terwijl in het tweede jaar de nadruk op de verffilm en schriftuur gelegd wordt.

In het derde jaar worden enkele grote meesters uit de kunstgeschiedenis als leidsfiguren gekozen.

Het vierde jaar kan beschouwd worden als een voorzichtig aftasten van de eigen schildersnatuur, die zich in het vijfde jaar ten volle kan ontplooien tot werk met een sterk persoonlijk karakter.

De beeldtaal van de schilderkunst is niet alleen mooi en fascinerend, het biedt na de vijf studiejaren, meer dan voldoende inspiratie voor een levenslange ontdekkingstocht doorheen allerhande picturale mogelijkheden.

Lesmomenten :

Maandag : 18.30u. – 22.00u.

Dinsdag : 18.30u. – 22.00u.

Zaterdag : 9.30u. – 13.00u.

Kapelstraat 8

2540 Hove – tel. 03 / 454.32.30.

Op dinsdag 28 augustus gaat het secretariaat terug open voor inschrijvingen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.