De Appelkantstraat is op de grens van Boechout met Hove sedert enkele dagen geknipt. Autoverkeer kan er niet meer door. Enkel voetgangers en fietsers (bromfietsen) kunnen de gemeentegrens nog oversteken.

De gemeente Boechout besloot om, na samenspraak met de collegas uit Hove, de weg in twee te knippen door het plaatsen van paaltjes die de straat rustiger en veiliger moeten maken. Zeker voor het aanzienlijk toegenomen fietsverkeer.

Het grootste gedeelte van de Appelkantstraat, zowel de Boechoutse als de Hovese zijde zijn zone 30.

Vele automobilisten namen de Appelkantstraat vanuit Boechout om snel in Hove te geraken en een stuk drukke Hovesesteenweg in Boechout te vermijden. Er wordt ook veel te snel gereden op de steenweg. Uit metingen en manuele tellingen blijkt dat 34 procent van het verkeer dat vanuit Boechout centrum komt, zich niet aan de snelheid houdt. Van de autos die tijdens de ochtendspits door de Appelkantstraat rijden, is 85 procent sluipverkeer.

Met deze knip wil men de verkeersveiligheid van de vele fietsers verbeteren. Ook de bewoners zullen nu verplicht worden een omweg te maken afhankelijk welke richting ze uitrijden.

Schepen Johan Van Hoof (PRO Boechout-Vremde): Volgens ons weegt dit niet op tegen de veiligheid van de vele schoolgaande kinderen en andere fietsers. Het is wel mooi meegenomen dat het kruispunt met de Fruithoflaan nu ook een pak rustiger wordt. Er was trouwens al langer vraag naar deze ingreep. Op de mobiliteitsraad werd de vraag besproken. Vervolgens kregen we positief advies van de politie, waarna we naar de collegas uit Hove zijn gestapt die het met de ingreep eens waren.

De proefperiode van de knip duurt drie maanden en nadien zal de situatie worden gevalueerd.

Foto’s (c) Gazet van Hove.