Edegem

Erfgoeddag 2019 - Hoe maakt u het?

Ambachten 2.0

Ambachten oud, hoor ik jullie denken ? Nee hoor ! Kom naar de bioklas en ontdek hoe vaklui vanuit eeuwenoude tradities en technieken antwoorden vinden op hedendaagse vraagstukken.

Workshop aan de slag met oude kleren

Onder begeleiding van een echte vakman of -vrouw ga je aan de slag met afgedankte kleren en maak je een gloednieuwe pennenzak, handtas, kussen of… Geen idee is te zot. Kom eens langs en geef deze oude stofjes een tweede leven. Je krijgt er een zelfgemaakt en uniek stuk bovenop !

Leer breien met onze oma’s

Of laat onze oma’s van dienst je leren hoe je van een simpele bol wol een mooi breiwerkje maakt. Vroeger leerden heel wat ambachtslui hun vak van hun ouders of grootouders. Zo ging niets van hun kennis en ervaring verloren en werden ambachten telkens opnieuw nieuw leven in geblazen. Kom jouw breitalenten ontdekken en wie weet zorg jij wel voor de allernieuwste innovatie in het vak!

Ontdek de verhalen van de Agfa-Gevaert-fabriek

Ga op virtuele ontdekking in de enige echte Agfa-Gevaert-fabriek en beleef van dichtbij hoe het ambacht van de fotografie duizenden mensen uit onze regio bijeen bracht.

Wanneer ? Zondag 28 april 2019 van 10.00 tot 18.00 uur
Waar ? In en rond de bioklas, Hangar 23, Fort 5 (ingang Vestinglaan)
Voor wie ? Iedereen van 3 tot 100 jaar !
Meer info ? cultuur@edegem.be – 03 / 289 26 50.

Lieven Gevaert

Demonstraties oude ambachten

Kom tussen 14.00 en 18.00 uur in het oud-gemeentehuis ontdekken hoe volgende ambachten tot stand komen. Demonstraties over kantklossen, wol en papier spinnen, kalligrafie, kaarten in 3D, juwelen in papier en reiniging van een schilderij.

Jong en oud is welkom in ons heemcafé om gezellig na te kaarten.

Het ganse gebouw is toegankelijk voor mindervaliden.

Waar ? Oud-gemeentehuis, Gemeenteplein 2 in Edegem.
Wanneer ? Zondag 28 april 2019 van 14.00 tot 18.00 uur.

Alle activiteiten van Erfgoeddag in de Zuidrand vind je terug op www.dezuidrand.be en in onze brochure, te vinden in het gemeentehuis.

Foto’s (c) Gazet van Hove.