Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van de verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open.

Een overzicht voor de tunnels in onze regio.

De Rupeltunnel op 4 en 5 maart 2020
In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van woensdag 4 en donderdag 5 maart, telkens tussen 20.00u. en 06.00u. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via het centrum van Boom.

De Jan De Vostunnel op 9 en 10 maart. Tijdens de nachten van maandag 9 en dinsdag 10 maart (20.00u.-06.00u.) wordt er gewerkt in de Jan De Vostunnel (A12) in Antwerpen. Eerst is de tunnelkoker richting Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

De Bevrijdingstunnel is op 11 maart aan de beurt.
Tijdens de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 maart (20.00u.-06.00u.) wordt er gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12) in Antwerpen. Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.

En tenslotte op 12 maart opnieuw in de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 maart tussen 20.00u. en 06.00u. De tunnelkoker richting Antwerpen is dan afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via het centrum van Boom.

Foto’s (c) Gazet van Hove.