OCMW-RAAD Hove

De raadsleden Jo Ampe (HB), Kevin Michiels (N-VA) en Goedele Breyne (Ph7) waren verontschuldigd.

Verslag algemeen directeur OCMW-raad 27 januari 2020

Aan de OCMW-raad wordt gevraagd om kennis te nemen van het verslag van de algemeen directeur van de OCMW-raad van maandag 27 januari 2020.

Eénparig goedgekeurd.

Goedkeuring notulen openbaar gedeelte raad 27 januari 2020

Aan de OCMW-raad wordt gevraagd om de notulen van de vergadering van 27 januari goed te keuren.

Eénparig goedgekeurd.

Verenigingswerk : vaststelling vergoeding

Aan de OCMW-raad wordt gevraagd om de vergoeding voor verenigingswerk voor activiteiten en lessenreeksen in het dienstencentrum vast te stellen. Voorstel : 30 EUR per uur (doceren en voorbereiden).

Lokale besturen kunnen gebruikmaken van verenigingswerk. In het kader van een geïntegreerd vrijwilligersbeleid binnen het lokaal bestuur Hove is er gekozen om een duidelijk onderscheid tussen vrijwilligers en verenigingswerkers te maken. De intentie is om vanaf 1 april 2020 te starten met verenigingswerkers in Dienstencentrum Ten Hove voor activiteiten en lessenreeksen. De al bestaande regeling inzake vrijwilligerswerk blijft behouden, dit onder meer om de medewerkers die op 1 april 2020 bij ons bestuur actief zijn als vrijwilliger en op geregelde basis binnen het dienstencentrum prestaties leveren (en niet in aanmerking komen voor het statuut van verenigingswerker) uitdovend de mogelijkheid te geven om hun werkzaamheden te blijven uitvoeren. Daarnaast blijven de voornoemde regelingen ook behouden om bij gebrek aan kandidaat-verenigingswerkers, nog steeds te mogelijkheid te hebben om op de huidige manier met te werken en de continuïteit van de werking van deze diensten te verzekeren.

Eénparig goedgekeurd.

Meer info : Algemeen Directeur Anke Dehuisser (gemeentehuis), tel. 03 / 460 33 37 (kantooruren), e-mail : anke.dehuisser@hove.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.