Meer info en inschrijvingen in het dienstencentrum aan de R. Verbeecklaan 3, via e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 / 454 08 37.


Maandag 20 april en vrijdag 24 april: workshop facebook

Wil je graag kennismaken met Facebook ? Al van gehoord maar zelf nooit iets op gedaan of geprobeerd ? Een basisworkshop geeft je een eerste (beperkte) inkijk in de mogelijkheden van dit sociaal medium : hoe je erop geraakt of hoe je dus een account aanmaakt, wat de meest gebruikte termen en acties zijn die je er kan tegenkomen en ondernemen en wat mogelijke gevaren of praktische toepassingen zijn. Verwacht dus geen doorgedreven en gedetailleerde cursus, maar eerder een meer interactieve workshop die je de eerste stappen leert zetten. Breng zeker je tablet of smartphone mee ! Op maandag theorie en op vrijdag oefeningen, telkens van 9.30 tot 12.00 uur. Kostprijs : 10 euro. Inschrijven verplicht. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij !

Donderdag 23 april : workshop ‘Rij-vaardig’

Autorijden is niet meer wat het geweest is en het zal ook nooit meer worden wat het was. Die evolutie gaat razendsnel : de auto’s, het verkeer en de risico’s veranderen constant. Als bestuurder is het niet altijd even makkelijk om hiermee om te gaan. Tijdens deze workshop geeft een rijlesgever tips om veilig met de auto te (blijven) rijden in alle omstandigheden : wat is een vaardige bestuurder en wanneer ben je rijgeschikt ? Wat zijn moeilijke situaties ? Met ook een bespreking van de voor- en nadelen van oudere bestuurders is dit de ideale workshop voor de oudere chauffeur, maar ook voor iedereen die zich wat zelfzekerder wil voelen achter het stuur. Om 14.00 uur. Gratis. Inschrijven verplicht ten laatste op donderdag 16 april. Deze namiddag wordt georganiseerd in samenwerking met OKRA Hove.

Vrijdag 24 april : bloemschikken

Pasen : daar hoort een mooi bloemstuk bij ! Om 13.30 uur onder begeleiding van Barbara. Inschrijven verplicht ten laatste op 20 april. Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen : scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot (12 euro) komt betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Maandag 27 april : kunst beleven

Wat is er mooier dan samen van kunst te kunnen genieten, een kunstenaar beter te leren kennen en zijn of haar werk in al zijn schoonheid te kunnen smaken ? Indra Devriendt neemt je tijdens enkele boeiende voormiddagen mee naar de wereld van de kunst, een wereld vol artistieke verrassingen. Voorkennis is niet vereist, enkel een portie gezonde nieuwsgierigheid en openheid voor de wereld van kunst vroeger en nu.

Op maandag 18 mei in Dienstencentrum De Schakel (Oud-strijders laan 1 in Lint) en op maandag 27 april en 8 juni in Hove, telkens van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs: 5 euro per sessie. Je kan inschrijven per sessie of voor de ganse reeks in het dienstencentrum. Deze activiteit loopt in samenwerking met Itaka vzw en Dienstencentrum De Schakel.

Woensdag 29 april : proeven van samen lezen

Samen gaan we op zoek naar het verhaal achter een tekst. De begeleid(st)er leest een stukje tekst hardop voor, je luistert of volgt mee. Woorden roepen iets op: beelden of herinneringen. Dat mag je tijdens samenlezen delen, of niet. Je bent vrij. We beginnen of eindigen de bijeenkomst met een gedicht. Laat je verrassen en kom gewoon genieten. Nadien krijg je de teksten mee om nog eens na te lezen of te overpeinzen. Om 14 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Graag een seintje als je komt. Een organisatie van de bibliotheek en het dienstencentrum.

Donderdag 30 april : sjoelbakken

Zin in een partijtje sjoelen ? Kom dan om 14.00 uur naar het dienstencentrum. Gratis. Iedereen welkom.

Foto’s (c) Gazet van Hove.