In 2022 zal ons dorp 750 jaar bestaan. Bij deze gelegenheid zal het gemeentebestuur een boek publiceren over de geschiedenis van Hove. Materiaal is nog welkom !
hove in de wereld coverDe basisteksten voor dit boek zijn nu bijna volledig samengesteld en ongeveer vierhonderd afbeeldingen zijn al beschikbaar voor (een selectie voor) dit boek dat zal worden gedrukt in de tweede helft van 2021.
Een eerdere vraag in infoHove leverde acht reacties op, meestal met foto’s en oude documenten. Daarom doen het gemeentebestuur en de samensteller van het boek nog een laatste oproep aan de Hovenaars : wie heeft er nog postkaarten, foto’s (niet uit het verenigingsleven of privé-onderwerpen), documenten en dergelijke die nuttig kunnen zijn voor aanvullingen/verbeteringen aan de nu bestaande gegevens ? Ook een persoonlijk gesprek met de samensteller van het boek (getuigenissen, verhalen, …) is mogelijk. Een voorbeeld : de samensteller zoekt nog steeds het boek ‘Hovese Kastelen’ van Camiel Van Aelst, gepubliceerd in 1999. Tijdens het cultureel weekend in september verneem je meer over de (inhoud) van deze nieuwe publicatie.

Heb je nog nuttig beeldmateriaal voor deze uitgave ? Contacteer dan Davy Verbeeck (informatie@hove.be, 03 / 460 33 11).

Foto’s (c) Gazet van Hove.