Door de maatregelen tegen het coronavirus is de Ronde van Vlaanderen, die zondag 5 april op het programma stond, geannuleerd. Wij begrijpen en steunen de genomen maatregelen voor de volle honderd procent, desondanks is het jammer omdat onze vrijwilligers al maanden met de voorbereidingen bezig zijn. Zoals u ongetwijfeld weet zorgt de VVB jaarlijks voor een vlaggenzee van start tot aankomst langs het parcours. Om het gemis wat te verzachten organiseren wij komende zondag, 5 april, onze eigen virtuele Ronde van Vlaanderen.

Om dit te verwezenlijken kijken wij naar jullie. Het is de bedoeling om zondag de sociale media (facebook, twitter, instagram) te overspoelen met onderstaande afbeelding (die u ook als bijlage vindt).

Mobiliseer zondag ook massaal jullie vrienden om hetzelfde te doen!

Concreet : Plaats zondag (niet vroeger!) bijgevoegde afbeelding met volgende korte tekst :

“De Ronde passeerde dit jaar in ……………………  #DeRondeGaatViraal”

In het geel gemarkeerde gebied, kan je je gemeente invullen. Je kan dit eventueel doen op het moment dat de Ronde normaal jouw gemeente aandoet. Het tijdschema vind je als bijlage.

Op deze manier kleuren wij ook dit jaar de Ronde, en respecteren wij zeker al de maatregelen die momenteel van kracht zijn. Want dat is en blijft de absolute prioriteit.

Zondag zal er ook een helikopter over het parcours van de Ronde vliegen. Wij roepen onze leden die langs het parcours wonen op om zich kenbaar te maken. Ga met Leeuwenvlaggen buitenstaan, plant met Leeuwenvlaggen een “V” in de grond,… Kortom, maak duidelijk dat de Ronde een Vlaamse hoogdag is en blijft !

Foto’s (c) Gazet van Hove.