De gemeente Boechout heeft 40.000 chirurgische en 5.000 stoffen mondmaskers besteld. Hiermee krijgt elke Boechoutenaar twee maskers en is er nog een stock om extra te leveren aan huisartsen, tandartsen, leerkrachten …

  • 40.000 chirurgische mondmaskers worden besteld via het Boechoutse bedrijf Vandeputte Safety. Zo wil de gemeente ook de lokale economie ondersteunen. Vandeputte is marktleider in persoonlijke beschermingsmateriaal.
  • 5.000 stoffen mondmaskers komen van een lokaal naaiatelier Ietstof. Het wordt geleid door Fadime Tezerdi. Die mondmaskers worden gemaakt volgens de normen van ‘maakjemondmasker’, de site die ook gecontroleerd is door de virologen.”

Extra voorraad 

Met de 40.000 chirurgische mondmaskers kan de gemeente elke Boechoutenaar in principe twee maskers geven en heeft ze nog een stock om extra te leveren aan huisartsenpraktijken, tandartsen, leerkrachten, baliepersoneel enzovoort.

De maskers zijn in principe voor eenmalig gebruik, maar mits de juiste handelswijze bij gebruik, kunnen ze meermaals gebruikt worden met telkens 72 uren tussen elk gebruik.

Doelgroepen

Met de 5.000 stoffen mondmaskers kan de gemeente al vanaf 4 mei gericht bepaalde doelgroepen bedienen. Het gaat over bewoners die behoren tot een kwetsbare doelgroep of werkzaam zijn in een cruciale sector.

Daarnaast doet ze een oproep naar verenigingen en de bevolking om stoffen mondmaskers te maken om zo de beschikbaarheid te verhogen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.