Deze zomer zetten we om de twee weken een wandeling in de kijker. Lukt het jou om aan het eind van de zomer alle wandelingen gedaan te hebben? Wij dagen je uit!

Belpop-wandeling

Het klinkt als muziek in de oren: een wandeling langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Boechout. Goed nieuws, want vanaf nu kan het! Het olijke duo Jan Delvaux en Jimmy Dewit van Belpop Bonanza ging aan de slag in onze gemeente. Ga eropuit en neem je smartphone mee, want op tien plaatsen in Boechout kan je een QR-code scannen om zo het muzikale verhaal achter die plek te leren kennen via een audio- of videofragment.

De 5 kilometer lange wandeling leidt je langs verhalen over de geboorteplek van ‘The Way To Your Heart’, het ontstaan van het Sfinksfestival, de link tussen café ’t Hoefijzer en Woodstock en zoveel meer. Ook Bart Peeters komt in één van de filmpjes langs en vertelt meer over de Boechoutse muziekgeschiedenis.

Zin in een wandeling die anders is dan alle andere? Rep je dan naar de Vrijetijdsdienst voor de folder van deze wandeling of bekijk hem hier online.

Praktisch

  • De wandeling is 5,1 kilometer.
  • Start en aankomst: Jef Van Hoofplein.
  • De wandeling is niet bewegwijzerd. Je kan de route afhalen bij de Vrijetijdsdienst of onderaan deze pagina downloaden.
  • Pauzeer zeker in één van de leuke horecazaken onderweg.

WIN WIN WIN

Maak tijdens je wandeling een leuke foto en deel die op Facebook of Instagram met de hashtag #boechoutbeweegt. Wij verzamelen alle foto’s en delen ze op in de categorieën ‘natuur’, ‘erfgoed’ en ‘mensen op pad’. Eind juli én eind augustus kiezen we telkens één winnende foto per categorie. En de winnaars … die krijgen natuurlijk een prijs! Wat die prijs juist is, kom je te weten op onze Facebook- en Instagrampagina.

Foto’s (c) Gazet van Hove.