Personeelswissel bij Fan van Hove

Diane Tinnemans bij een vorige eedaflegging

Bij het kartel Fan van Hove (= CD&V, O-VLD en onafhankelijken) nam raadslid Tonia Van de Vijver (CD&V) ontslag uit de gemeenteraad en de OCMW-raad. Ze werd intern vervangen door raadslid Diane Tinnemans (O-VLD). Raadslid Tinnemans zetelde reeds enkele malen in de gemeenteraad. Tijdens de legislatuur 2007-2012 sprong ze reeds in voor een raadslid dat ontslag nam uit de VLD-fractie en tijdens de vorige legislatuur sprong ze ook reeds in maar dan in het kartel Fan van Hove. Het betrokken raadslid legde de voorgeschreven eed af. Applaus.

Technische problemen bij aanduiding vertegenwoordigers

de computer liet het soms afweten

De digitale geheime stemming voor de aanduiding van een aantal gemeentelijke vertegenwoordigers “liep niet van een leien dakje”. Van de 19 raadsleden zaten er 13 fysiek in de zaal (Da Capo) en zes stemden van thuis uit per computer. Sommigen konden direct hun stem uitbrengen per computer, anderen moesten het doen via een e-mail naar de algemeen directeur. De twee jongste raadsleden hielden toezicht, één ter plaatse en één van thuis (?) uit.

Na een klein half uur sukkelen konden de uitslagen dan toch worden bekend gemaakt. Diane Tinnemans werd aangeduid als vertegenwoordiger in de algemene vergadering van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG). Ze mag er ineens de algemene vergadering van IKA bij nemen. Raadslid Wim Bollaert werd verkozen in de algemene vergadering van Pontes (crematorium).

Allerlei

De vergoeding voor de leden van een selectiecommissie bij de organisatie van een selectieproef werd unaniem vastgesteld.

De raad stelde ook een vrijwilligersvergoeding vast om de continuïteit van de samenwerking met Gemachtigde opzichters Hovese scholen en Toezichters Rodenbachschool blijvend te verzekeren.

De retributies voor de PMD-zakken werden ook vastgesteld. Oude zakken mag men nog steeds gebruiken. In de nieuwe zakken mogen er meer plastiksoorten in.

De gemeenteraad keurde ook de samenwerkingsovereenkomst goed met het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en de keuze voor optie 1 m.b.t. de vraag van de Vlaamse overheid over preventie en bestrijding van Covid-19.

Er werd ook een protocol preventiedecreet in het kader van de quarantaineverplichting en -handhaving éénparig goedgekeurd. De lokale besturen kunnen via dit protocol toegang krijgen tot de gegevens van personen die in verplichte quarantaine moeten met het oog op controle en handhaving.

De laatste punten van de gemeenteraad werden in een drafje afgehandeld want het was toen reeds 23.15u. (publiek en pers buiten) en er moest nog een geheime stemming komen rond de aanstelling van een aantal kaderfuncties in het gemeentepersoneel. Om 24.00u. gaat de avondklok in, ook voor gemeenteraadsleden.

waakt op de COVID-19-maatregelen

Foto’s © Gazet van Hove.