door Tom Lallemand in palnws.be .

Tony Coonen, voormalig directeur bij de Voorzorg Limburg en actief lid van Vooruit die enkele weken geleden werd aangehouden wegens corruptie, wordt nu ook genoemd in ‘Sihamegate’. Sihame El Kaouakibi kreeg jaarlijks zo’n half miljoen euro van de socialistische mutualiteit De Voorzorg.

Begin maart werd Tony Coonen opgepakt omdat hij door het parket wordt gezien als één van de spilfiguren in een grootschalige corruptiezaak met bevriende projectontwikkelaars. Coonen was ook een tijdlang bevriend met Sihame El Kaouakibi, en nu blijkt dat ook hij één van de vele mensen is die Sihame El Kaouakibi rijkelijk sponsorde.

Half miljoen per jaar

In 2013 gingen Tony Coonen en Sihame El Kaouakibi in zee omdat Coonen wilde dat Let’s Go Urban van El Kaouakibi de jeugdwerking van De Voorzorg zou verfrissen. Opvallend : de eerste uitbetaling van maar liefst 312.000 euro ging niet naar Let’s Go Urban, maar naar een andere vennootschap van Sihame El Kaouakibi en haar broer Nordine El Kaouakibi.

Een jaar later werd het contract met El Kaouakibi verlengd, maar gingen de betalingen opnieuw via een andere vennootschap. “In de laatste drie jaar bedroeg het gemiddelde budget voor hun diensten 500.000 euro”, aldus de woordvoerster van De Voorzorg aan Het Nieuwsblad. Ondanks het feit dat er binnen De Voorzorg naar verluidt vragen waren over de manier waarop dat half miljoen euro per jaar besteed werd, bleef Tony Coonen ieder jaar honderdduizenden euro’s storten op de bankrekeningen van El Kaouakibi.

Sihame koos voor deze club …

In 2019 kwam er dan toch een einde aan hun samenwerking, naar verluidt omdat Sihame El Kaouakibi er toen voor koos lid te worden van Open Vld. “Tony heeft lang gehoopt dat El Kaouakibi op een socialistische lijst zou belanden. In 2019 is ze voor Open VLD opgekomen. Dat vond Tony niet fijn”, aldus een betrokkene in Humo.

Bron: Het Nieuwsblad .
Foto’s (c) Gazet van Hove.