LIEDEKERKE, zaterdag 3 juli, 10.00u. station

In meer dan tien (!) gemeenten in het Pajottenland en de Denderstreek haalden de twee V-partijen – samen – rond de 50% van de stemmen (Verkiezingen Vlaams parlement in 2019).
Het groeiende ongenoegen omwille van de snel toenemende VerBrusseling is één van de oorzaken van dit opmerkelijk verkiezingsresultaat.
Duizenden kiezers gaven met hun stem aan dat ze zich thuis willen blijven voelen in hun geboortestreek.
Toch is er in die gemeenten sindsdien weinig of niets te merken van enig ‘Vlaams’ beleid, in tegendeel zelfs.
In Liedekerke, bij voorbeeld, gebeurde de communicatie over de Corona-maatregelen deels in het Frans en het Arabisch…
Met onze 1ste Denderwandeling willen we druk zetten op de lokale bestuurders opdat ze respect zouden opbrengen voor de wensen van die duizenden Vlaamsgezinde kiezers uit de Denderstreek.
Wij willen maatregelen tegen verdere verstedelijking en verfransing. Het Vlaams karakter van onze regio moet beter verdedigd worden.
Onze schaarse groene ruimte mag niet langer opgeofferd worden aan grootschalige bouwprojecten.
Als de plaatselijke bestuurders doof blijven voor de wensen van bijna 50% van de kiezers uit Affligem, Liedekerke, Roosdaal, Denderleeuw en Ninove… dan is het tijd om de wandelschoenen uit de kast te halen.
We gaan NIET betogen op 3 juli, het wordt een mooie, aangename familiewandeling die eindigt op het terras van een gezellige café…
Maar het wordt WEL een wandeling met een duidelijke boodschap aan de politici: wij willen onze mooie Dendergemeenten niet verder zien evolueren tot troosteloze voorsteden van Brussel.
Daarom zullen we tijdens de wandeling een Vlaamse leeuwenvlag meedragen.
ALLE partijen, verenigingen en burgers die zich kanten tegen verdere verstedelijking van de Denderstreek zijn welkom op onze familiewandeling.
Campagne voeren kost geld, veel geld…
U kan ons steunen door een bijdrage te storten op rekeningnummer: BE55 73404653 4444 – steeds vermelden “Steun Denderend Vlaams”.
Kan een afbeelding zijn van de tekst '1ste ste Denderwandeling STOPer BRUSSE ing zaterdag 3 juli om 10u. Station Liedekerke (hoek Stationsstraat Affligemstraat) Onze Denderstreek DENDEREND laams GROEN & VLAAMS EENHEID IS MACHT'
Foto’s (c) Gazet van Hove.