De dienst Welzijn start met een toegankelijk voedseldeelpunt in Boechout. De Maanwandelaars stellen hun locatie De Satelliet in de Heuvelstraat 72 onder meer ter beschikking om voedseloverschotten (van voedselbanken en lokale handelaars) te verdelen.

Vanaf midden september zullen enthousiaste vrijwilligers klaarstaan om in De Satelliet voedselpakketten uit te delen aan Boechoutenaren die voldoen aan de voorwaarden die het OCMW heeft bepaald. Wekelijks kunnen zij er terecht voor eten in blik, droge voeding, verse groenten, fruit en brood.

Wie zoeken we ?

De dienst Welzijn is dringend op zoek naar sociaal geëngageerde, gemotiveerde vrijwilligers om de werking verder uit te bouwen.

  • We zijn op zoek naar mensen die met een open geest achter onze visie op armoede en voedselhulp staan. Wil je je horizon verbreden en zou je het leuk vinden om met mensen van alle lagen van de bevolking en andere culturen in contact te komen? Dan verwelkomen wij je graag als vrijwilliger.
  • De Satelliet werd opgericht met De Maanwandelaars vzw. Om optimaal in te zetten op inclusie, zullen ook enthousiaste deelnemers van de organisatie meewerken aan het project. Je deelt onze visie op inclusie en bent bereid om samen te werken met volwassenen met een mentale beperking.
  • Ben je maandagavond of donderdagnamiddag vrij en wil je deze tijd zinvol invullen ? Dan horen wij het graag !
  • Wil je graag helpen bij de organisatie van de voedseldeling zoals het transport van het eten vanuit de voedselbank, het beheer van de voorraad, het vullen van de rekken, het onthaal van de klanten …? We zoeken vrijwilligers die niet bang zijn om hun handen vuil te maken en fysiek werk uit te voeren (uitladen van het gehaalde voedsel, aanvullen van voorraad enzvoort)

Heb je zin om samen met een toffe groep vrijwilligers de handen uit de mouwen te steken? Contacteer ons dan zeker!

Wat bieden we ?

Je krijgt als vrijwilliger de unieke kans om jouw steentje bij te dragen tot een fijnere samenleving en om in ontmoeting te treden met een bonte mengeling van mensen. Je kan ook steeds een beroep op ons doen voor nabespreking en ondersteuning.

Meer informatie ?

Foto’s (c) Gazet van Hove.