De ‘site Romeo’, gelegen aan de Duffelsesteenweg 165 in Kontich, staat te koop. In deze gebouwen was tot 2008 de recherchedienst van onze lokale politie HEKLA gehuisvest.

De afgelopen jaren werd het verhuurd, waarna besloten werd het terrein te verkopen. De dienstverlenende vereniging IGEAN zorgt voor de begeleiding van de verkoop van deze projectgrond.

Alle info over het perceel en de verkoop vind je eenvoudig terug via deze link naar de website van IGEAN.

 

 

 

IGEAN kreeg van politiezone HEKLA de opdracht om de verkoop te begeleiden van een projectgrond gelegen Duffelsesteenweg 165 te Kontich. Het perceel is kadastraal gekend onder 2e afdeling, sectie C, nummer 176 Y 5 met een oppervlakte van 2.434 m². De verkoop gebeurt d.m.v. een procedure met bieding onder gesloten omslag.

In de gebouwen was voorheen de recherchedienst van de politiezone HEKLA gehuisvest. Na de verhuis van de recherchedienst in 2008 werd de site tot in 2018 aan verschillende partijen verhuurd. Sindsdien staan de gebouwen leeg waarna werd besloten het terrein te verkopen.

De projectgrond wordt verkocht in de staat waarin deze zich bevindt, dus met alle bestaande bebouwing en verhardingen. De kosten voor afbraak en het bouwrijp maken van het terrein zijn ten laste van de koper.

Ontwikkelingsmogelijkheden

Op het terrein kan een project met grondgebonden woningen en/of meergezinswoningen worden gerealiseerd, eventueel gecombineerd met commerciële activiteiten.

In de gemeente Kontich zal op korte termijn een nieuw algemeen bouwreglement van toepassing zijn. Kandidaat-kopers kunnen voor meer informatie met betrekking tot de bouwmogelijkheden terecht bij de dienst omgeving van de gemeente Kontich.

Verkoopprocedure

Het perceel verkopen aan de meestbiedende en dit volgens de volgende procedure:

a. In een eerste fase dienen kandidaten een bod onder gesloten omslag in te dienen uiterlijk op 15.11.2021 om 12.00 uur. De biedingen dienen toe te komen bij IGEAN,  Doornaardstraat 60, 2160 Wommelgem. Alle biedingen die nadien toekomen, hetzij per post, hetzij per drager, zullen niet in aanmerking kunnen genomen worden. De opening der biedingen zal op voormelde datum en uur plaatsvinden in de kantoren van IGEAN. Indieners van een bod kunnen bij deze opening aanwezig zijn.

b. De biedingen dienen te gebeuren onder definitief gesloten omslag, met vermelding in de linker bovenhoek : “NIET OPENEN – bod Duffelsesteenweg 165”. Biedingen waarin opschortende of andere voorwaarden zijn  opgenomen, worden niet aanvaard. U gebruikt hiervoor uitsluitend het biedformulier als bijlage bij deze nota. Het bod is vrij van bijkomende voorwaarden en blijft geldig t.e.m. 30 april 2022.

c. De reglementaire bieders ontvangen vervolgens een uitnodiging om een hoger bod in te dienen dat minimaal het hoogste bod uit de eerste fase bedraagt. Hiertoe ontvangen de reglementaire bieders een uitnodiging ten laatste 17.11.2021 (via mail) waarin dit  ‘hoogste bod’ is opgenomen evenals de plaats van bijeenkomst. Dit moment wordt georganiseerd 01.12.2021 om 14.00 uur.

d. De politieraad van HEKLA zal in de zitting volgend op de opening der biedingen, het perceel toewijzen aan de hoogste bieder. De politieraad kan tevens beslissen de projectgrond alsnog niet toe te wijzen en later de procedure te herhalen.

e. Door het indienen van een bod verklaart de kandidaat zich uitdrukkelijk akkoord met de bepalingen in deze verkoopprocedure.

f. De akte zal op kosten van de koper verleden worden uiterlijk vier maanden na de toewijzing.

Alle communicatie over deze verkoop en de procedure verloopt via IGEAN. U kan hiertoe contact nemen via projectgrond@igean.be .

Verkoopprijs

De minimale biedingsprijs bedraagt € 870 000,00 (achthonderd zeventigduizend euro), exclusief kosten.

Timing

Deadline indienen eerste bod 15.11.2021 om 12u
Indienen hoger bod 01.12.2021 om 14u
Toewijzing op politieraad einde december 2021
Bekendmaking ten laatste week van 3 Januari 2022