door Tom Lallemand in palnws.be

Nadat er een einde kwam een de hongerstaking en de hongerstakende illegalen hulp beloofd werd in een neutrale zone, trokken ook honderden andere illegalen naar daar in de hoop alsnog verblijfsdocumenten te krijgen. “Aanschuiven voor papieren aan de Melsenstraat voor het Open Vld hoofdkwartier. Oh ironie”, zo tweette Francken daarover.

IS in actie in Irak en Syrië (foto: www.rt.com)

De tweet van Francken werd opgepikt door Twitter-bekendheid ‘Pensioenspook’, die zich afvroeg of ze ‘daar dan ook visums verkopen’, verwijzend naar de Kucam-affaire. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert reageerde met een sneer richting Francken en diens migratiebeleid, waarbij het redden van christenen één van de speerpunten was. “Enkel voor Christenen he. Van Theo mag je geen anderen redden”, aldus Lachaert.

Een reactie van Francken bleef niet uit. Hij geeft aan nog steeds achter zijn beleid van het redden van christenen te staan. “Ik redde inderdaad onder andere christenen”, stelt Francken, waarna hij nog sneerde richting de huidige regering. “Paarsgroen redt de IS-terroristen. En apetrots dat ze zijn.”

nieuwe kiespubliek paars-groen