door Anton Schelfaut in palnws.be .

De Caluwe heeft de coronacrisis naar eigen zeggen beleefd als “een rollercoaster”. “Je maakt in anderhalf jaar mee wat je anders misschien in vijf of tien jaar beleeft. Maar net dan moet je non-stop op de barricades staan voor je ondernemers. Ik denk dat de coronacrisis, net als de Tweede Wereldoorlog, iets zal zijn waarnaar we altijd zullen blijven refereren.”

De topman van Horeca Vlaanderen meent dat de heropening van de horeca de mensen gelukkiger heeft gemaakt. “Horeca is het beste vaccin tegen grimmigheid. Sinds 9 juni, het moment waarop de horeca ook binnen weer open kon, zie ik mensen weer gelukkiger rondlopen. Je kunt elkaar weer ontmoeten en genieten.”

Frankrijk en Italië voeren vanaf augustus een coronapas in voor een bezoek aan cafés en restaurants. De voorzichtige koers die België gekozen heeft, is volgens De Caluwe de juiste. “Het laat ons toe om zonder coronapas op café of restaurant te gaan. We zijn op goede weg inzake onze vaccinatiegraad. Ook dat zal er allicht voor zorgen dat we de volgende stappen kunnen zetten richting volledig vrij ondernemen. Ik hoop dus dat een coronapas in de horeca hier niet nodig zal zijn. Het zou ook vreemd zijn om die hier plots in te voeren, we werken nu al enkele maanden op een goede manier.”

Bron : De Zondag
Foto’s (c) Gazet van Hove.