door Anton Schelfaut in palnws.be . 

De Kortrijkse schepen Axel Weydts (Vooruit) heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op Twitter uitgescholden voor “stuk nazicrapuul”. Vlaams Belang dient een klacht in voor haatspraak.

Naar aanleiding van 1 september postte Van Grieken een filmpje op TikTok. Daarin hekelt hij de “linkse leerkrachten en proffen die hun multiculturele onzin te pas en te onpas in hun lessen proberen te verwerken” en belooft hij hen in 2024 “de rekening te presenteren”.

Van Grieken deelde het filmpje ook op Twitter, wat bij schepen Axel Weydts een reactie uitlokte. “Stuk nazicrapuul”, zo scheldt hij Van Grieken uit. In een eerdere tweet noemde hij Vlaams Belang ook “gevaarlijke fascisten”.

Vlaams Belang Kortrijk laat het hier niet bij en dient een klacht in voor haatspraak. Dat bevestigt de partij op haar Facebookpagina. “Dat is onaanvaardbaar voor Vlaams Belang, laat staan dat het getuigt van een aanvaardbaar politiek niveau voor een schepen”, reageert Vlaams Belang-fractieleider Wouter Vermeersch“We moeten ook reageren, want het is al de eerste keer niet meer. Eerder schold Weydts de Vlaams Belang-fractie uit voor ‘fascist’.”

dit met een erge nazi zijn ???
Bron: HLN
Foto’s (c) Gazet van Hove.