De Vlaamse bibliotheken schakelen over naar een gemeenschappelijk bibliotheeksysteem. Ook het Bibkwintet en onze plaatselijke bibliotheek sluiten zich hierbij aan. Om de omschakeling van de oude software naar de nieuwe mogelijk te maken is de bibliotheek gesloten van woensdag 6 tot dinsdag 19 oktober (14 uur).

Tijdens de sluiting krijgen onze bibmedewerkers een opleiding om met de nieuwe software te werken. Het hele systeem wordt dan ook tot in de puntjes getest. Tijdens die periode is er geen bibliotheeksysteem beschikbaar. Bibliotheekgebruikers kunnen niet lenen, verlengen of inleveren. Geleende materialen krijgen een teruggavedatum na de sluiting. De samenwerking binnen de bibliotheken van het Bibkwintet wordt door dit nieuwe systeem nog zichtbaarder.

Haal voldoende leesvoer of dvd’s in huis om deze periode te overbruggen. Indien je hoogdringende leeshonger zou ontwikkelen: de bibliotheken in Kontich blijven open. Nog vragen? Stel ze aan de medewerkers aan de balie of via mail naar bibliotheek@hove.be.

Foto’s (c) Gazet van Hove.