Activiteiten in het centrum

  • Naar gewoonte kan je vanaf 9.30 uur terecht op het marktje van de handelaars in de Heuvelstraat.
  • De Boechoutse verenigingen vind je naar gewoonte in de Van Colenstraat en op het Onze-Lieve-Vrouweplein. Ze bieden je daar een hapje en drankje aan.
  • Doorlopend is er straatanimatie zoals ezel-rijden en gratis kindergrime in De Kleine Berg. Ook clown Papapoef komt langs. De kermis is open vanaf ’s ochtends. Er is ook muziek en dans in de tent aan de Appelkantstraat.
  • Klein vee, zoals geitjes en schapen, vind je vanaf 10 uur aan het Sint-Bavoplein. Op het plein zijn er ook prijskampen voor wit-blauwrunderen (niet voor zwart en rood vee). In de Lange Kroonstraat is er vanaf 11 uur een prijskamp voor de pony’s.
  • Er zijn tal van expo’s. De lagere scholen (tot het derde leerjaar) stellen tentoon in café Wattan en Theater Vooruit. In de foyer van Theater Vooruit kan je gaan kijken naar ‘Kwartet Janterfant’ met werk van Jan Dufour en wordt er een film afgespeeld over de restauratie van het Populierenhof in de jaren ’90.
  • In de tent in de Appelkantstraat warmen Gunther Neefs (14.00 uur) en De Romeo’s (15.00 uur) jullie alvast op voor het optreden van ’s avonds.
  • Na het vuurwerk om 20.00 uur sluit een topper van formaat de jaarmarkt af: niemand minder dan Bart Peeters & De Ideale Mannen treden om 21.00 uur op in de tent op de Bunderkes (Covid Safe Event !).
  • Ga ook eens langs bij de Wereldwinkel. Die organiseert een opendeurdag en ‘De Langste Koffiekletstafel’ met een kopje fairtradekoffie en een proevertje.
  • In het George van Raemdonckpark organiseert Sfinks een heuse pop-up kinderspeeltuin met luchtkastelen !
  • De jaarmarktkoersen, die normaal op zondag plaatsvinden, gaan NIET door.

Maak kennis met De Satelliet

Vzw De Maanwandelaars heeft, met steun van de gemeente, het project De Satelliet opgestart in de Heuvelstraat 72 (ingang via de oprit). Het is een plek voor verenigingen die samen met mensen met een verstandelijke beperking een verschil willen maken. De gasten werken er mee aan de fietsbib en het repair café.

Op  5 oktober is het de grote opening. Iedereen is welkom om er kennis te maken met de werking. De hele dag kan je er de fietsbib, het repair café en het voedseldeelpunt leren kennen, iets drinken, het gekkefietsenparcours meedoen, Gastvrij Boechout en haar naaiatelier ontmoeten of genieten van muziek.

Bezoek Heemkundige Kring Het Speelhof

Heemkundige Kring Het Speelhof is verhuisd naar het prachtige Populierenhof in de Dr. Theo Tutsstraat 20. De vereniging werd opgericht in 1983 en publiceerde al dertien jaarboeken. Daarnaast organiseert ze jaarlijks tentoonstellingen, historische wandelingen en is ze de vraagbaak voor alles met een lokale historische of culturele betekenis.

Wil je eens een kijkje komen nemen in het Populierenhof ? Er is o.a. een expo over de kermis en de (jaar)markt en een expo over de geschiedenis van het Populierenhof.

Bunderfeesten

De KSA en studentenclub Bacwalde organiseren de Bunderfeesten met

  • op vrijdag 1 oktober de Oktopussy-fuif (deuren om 21 uur, Covid Safe Event!)
  • op zaterdag 2 oktober de Bacwalde-quiz (om 20 uur, inschrijven met een ploeg van vier via quiz@ksabacwalde.be)
  • op zondag 3 oktober een voetbaltornooi (vanaf 11 uur, inschrijven per vijf via bunderfeesten@gmail.com) en
  • op dinsdag 5 oktober een mosselfestijn in de tent op de Bunderkes (11 tot 19 uur, Covid Safe Event!).

Voor de sportliefhebbers wordt Parijs-Roubaix uitgezonden op een groot scherm. Tussendoor geniet je van drankjes aan de bar.

OPGELET

Breng voor de Covid Safe Events zeker je Covid Safe Ticket en je identiteitskaart mee.