Periode tot einde maart 2022.

Vanaf maandag 24 januari tot eind maart zijn er nutsmaatschappijen aan het werk in de Drabstraat. De werken situeren zich tussen huisnummer 34 en 108. Er wordt gestart met de langssleuven voor de aanleg van de hoofdleidingen (elektriciteit, water, Telenet), werken die het meeste hinder geven maar wel het minst lang duren.

Deze werken gebeuren in 2 fasen

  • fase 1 : Vanaf maandag 24 januari t.e.m. 26 januari. Vanaf huisnummer 15 t.e.m. huisnummer 49 + de doorsteek ter hoogte van de Sporthal Den Drab richting nieuwbouw aan de overkant. Op deze dagen wordt de Neerhoevelaan afgesloten ter hoogte van de Drabstraat. Verkeer wordt omgeleid via de Maxlaan.
  • fase 2 : Vanaf donderdag 27 januari t.e.m. 28 januari. Vanaf huisnummer 94 t.e.m. huisnummer 58. Op deze dagen wordt de Vuurkruisenlaan afgesloten ter hoogte van de Drabstraat. Verkeer wordt omgeleid via de Heldenhuldelaan.

Tijdens deze werken zal de rijbaan van de Drabstraat volledig afgesloten worden ter hoogte van de werkzaamheden. Er blijft wel een doorgang voorzien voor fietsers en voetgangers. Ter plaatse zijn er omleidingen voorzien. Bussen van De Lijn die de Drabstraat niet in kunnen rijden vanaf de Liersesteenweg, volgen eveneens een omleiding. Als alles volgens planning verloopt, duren deze werken van maandag 24 januari tot en met vrijdag 28 januari. Alvast onze excuses voor de hinder.

Tussen 1 en 4 februari zal Water-link zijn nieuwe leiding aankoppelen. Hiervoor worden er twee koppelputten gemaakt : één ter hoogte van huisnummer 54-56 en één ter hoogte van nummer 78. Na deze koppeling worden de leidingen drie dagen gespoeld door Water-link. Als het staal van het water in orde is, dan worden de huizen met nummers 56-58-60-64-74-76 en 78 overgekoppeld aan de nieuwe leiding. De timing daarvan is afhankelijk van de afspraken die Water-link met de bewoners kan maken.

Vanaf 28 februari zal Fluvius starten met de nodige koppelwerken. Deze zullen één maand in beslag nemen.

Tijdens deze koppelingswerken die op 1 februari starten, blijft de rijweg open en wordt er enkel in het voetpad gewerkt. Ter plaatse wordt er parkeerverbod voorzien. Alvast bedankt om dit te respecteren en onze excuses voor de hinder.

Foto’s (c) Gazet van Hove.