Raadslid Filip Craen (HB) vroeg op de laatste gemeenteraad naar een actieplan om de snelheidsregels in Hove af te dwingen. “De handhaving van de snelheidsbeperkingen is cruciaal in het verkeersbeleid. Heeft Hove hiervoor een plan ? Middelen ?” wilde de interpellant weten.

Schepen van mobiliteit Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “Het handhavingsbeleid valt politioneel onder de burgemeester. De infrastructuur is geen handhaving. De gouverneur vindt het goed dat er hier 30 km/u. heerst. Het is een groot probleem om het echter onder controle te houden. We zijn bezig met een actieplan”.

Burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) voegde hieraan toe : “De politie flitst geregeld in verschillende straten na klachten van burgers. De flitscontroles gaan door in de straten die ertoe leiden, niet in de villawijken. Het is een aandachtspunt van de politie, plus de infrastructuur wordt aangepast. De politie wil de verkeersveiligheid bevorderen, het is in onderzoek voor de uitrol van ANPR-camera’s. Eens het netwerk er is kan men verder differentiëren naar de gemeenten toe”.

www.politiehekla.be

Foto’s © Gazet van Hove.