René Verbeecklaan 3 in Hove

Meer info, reservaties en inschrijvingen : 03 / 454 08 37 of dienstencentrum@hove.be .

Smartphone-spreekuur

maandag 2 mei van 13.30 tot 16.00 uur.

Wie een smartphone heeft maar zich nog onwennig voelt bij het gebruik kan met zijn of haar vragen terecht tijdens het smartphone-spreekuur. Gratis. Je hoeft niet te reserveren, gewoon langskomen.

Digidokters

dinsdag 3 mei van 14.30 tot 16.00 uur.

Gratis. Reserveren verplicht.

Sjoelen

donderdag 5 mei 14.00 uur. Gratis.

Workshop ‘De wereld in je zak’ (voor smartphonegebruikers)

maandag 9 mei van 9.30 tot 12.00 uur.

In deze workshop leer je Google Maps te gebruiken. Reserveren verplicht (beperkt aantal plaatsen).

Blijf Valangst de Baas

donderdag 12 mei van 14.00 tot 16.00 uur.

Eén op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. En zo’n valpartij heeft nare gevolgen die je liever vermijdt, zoals een ziekenhuisopname. Je leert om je bezorgdheid om te vallen te verminderen, actiever te worden en je valrisico te verkleinen. Inschrijven verplicht.

Workshop Itsme

maandag 16 mei van 9.30 tot 12.00 uur.

Ben je de vele wachtwoorden, kaartlezers, inlogcodes en andere tokens beu telkens je naar een overheidswebsite wil gaan ? Wil je zeker zijn dat je op een superveilige manier bij je bank kan inloggen ? Dan is deze sessie voor jou bestemd. Heldere uitleg over hoe je je met Itsme kan identificeren en zo aanmelden bij tal van websites, zowel van de overheid, de banken, energiebedrijven en vele andere. En hoe je, ook met Itsme, je handtekening kan zetten. Inschrijven verplicht.

Lentefeest

donderdag 19 mei vanaf 12.30 uur.

Feestelijke maaltijd (tomaten-groentensoep, trio van vlees, warme groenten en kroketten en pronkgebak) en een optreden van Johan Van Mechelen. 30 euro (water bij de maaltijd inbegrepen). Inschrijven verplicht ten laatste op vrijdag 13 mei.

Spreekuur LEIF-medewerker

Voor al je vragen over euthanasie, wilsbeschikkingen en alle formulieren die daarbij aan te pas komen. Op maandagnamiddag en op afspraak.

Alle activiteiten van het dienstencentrum staan op => www.hove.be/thema/3096/dienstencentrum-ten-hove .

Foto’s (c) Gazet van Hove.