door Wannes Neukermans in palnws.be .

In Brussel vond zaterdag een betoging plaats waar onder andere vlaggen van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas aanwezig waren en waar er werd opgeroepen tot geweld tegen Israël. Volgens N-VA-Kamerlid Theo Francken gaat het hier om een haatbetoging, die bol staat van antisemitisme, jodenhaat en het verheerlijken van terrorisme. Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vraagt zich af waarom een dergelijke manifestatie wordt toegelaten. Auteur en opiniemaker Dyab Abou Jahjah is het daar niet mee eens en categoriseert deze betoging onder de vrijheid van meningsuiting. De N-VA zal de federale regering hierover ondervragen in de Kamer.

Hamas is een Palestijnse islamitische organisatie die door de EU als terroristisch wordt gecategoriseerd. De beweging streeft ernaar “Palestina te bevrijden van de Israëlische bezetting” en hoopt een soevereine Palestijnse staat te stichten. De organisatie wordt militair, logistiek en financieel ondersteund door Iran.

Oorlog, raketten en Kalasjnikovs

Dit zijn geen beelden uit Palestina, dit is gisteren gebeurd in #Brussel. Gemaskerde mannen, het verheerlijken van terroristische organisaties, het importeren van een buitenlands conflict op onze straten,… Waarom tolereren we dit ? pic.twitter.com/CgJcJT1hIV— Tom Van Grieken (@tomvangrieken) October 30, 2022

De betoging in Brussel werd georganiseerd door verschillende pro-Palestijnse sympathisantengroepen, het ging dus niet louter om een betoging van Hamas. Toch waren er veel vlaggen en symbolen van de terreurorganisatie aanwezig, met raketten en portretten van de militaire Hamas-leider. Er werden ook Arabische, antisemitische strijdleuzen gescandeerd die opriepen tot geweld tegen Israël. “Gemaskerde mannen, het verheerlijken van terroristische organisaties, het importeren van een buitenlands conflict op onze straten… Waarom tolereren we dit”, vraagt Tom Van Grieken (Vlaams Belang) zich af.

“Blijf strijden tot het einde, door een steen te gooien of kogels te schieten. Mijn volk voert een oorlog en is niet bang, noch van stenen of Kalasjnikovs. Vuur je raketten af, vuur je raketten af !”, klinkt het vrij vertaald. “Oh Moederland, we komen naar jou toe ! In oorlog en met het zwaard zullen wij terugkeren. Oh Mohammed Chief, geef (onbegrijpelijk) aan Palestina.”

File:شعار حركة حماس.jpg
wapenschild van Hamas – foto (c) Wikipedia

Mohammed Deif

Mohammed Chief is in dit verhaal niet de profeet uit de Koran, maar Mohammed Deif. Deif is de militaire bevelhebber van Izz ad-Din al-Qassam Brigades, de militaire tak van Hamas. Sinds 1995 staat hij op de ‘Most Wanted’-lijst van Israël voor het doden van Israëlische soldaten, het organiseren van zelfmoordaanslagen en ontvoeringen.

In mei 2021 probeerde Israël hem voor de laatste keer uit te schakelen, zonder succes. In 2014 werden zijn vrouw en twee kinderen wel gedood tijdens een militaire Israëlische operatie, maar wist hij zelf te ontkomen.

Geen politie of Staatsveiligheid

Volgens de informatie van Francken was er op de betoging geen politie of Staatsveiligheid te bespeuren. “Het is verontrustend te zien wat Vivaldi allemaal toelaat in onze straten.” Het N-VA-Kamerlid geeft nog aan hierover de federale regering te willen ondervragen. “Geen Jihad in mijn straat.”

“Deze ‘betoging’ vond niet plaats in de Gazastrook of de Westelijke Jordaanoever, maar gewoon hier in Brussel. Het toont nog maar eens aan hoe multiculturalisme maar al te vaak multiconflict betekent”, reageert Van Grieken aan PAL NWS. “Het is niet alleen de georganiseerde import van armoede, cultuurkloven, werkloosheid, taal- en onderwijsachterstand, maar ook het binnenhalen van buitenlandse conflicten zoals in dit geval dat tussen Palestijnen en Israël. Het Vlaams Belang kan hier zeer ondubbelzinnig over zijn. Deze islamistische groeperingen en dit soort betogingen die met behulp van spandoeken met rakketten en wapentuig oproepen tot geweld hebben hier geen enkele plaats.”

Opiniemaker en auteur Dyab Abou Jahjah reageerde op de tweets van Francken en vindt dat de betoging onder de vrijheid van meningsuiting viel en kadert het als een bredere pro-Palestinabetoging, waar toevallig ook symbolen van terreurorganisatie Hamas aanwezig. “Het is een verheerlijking van verzet tegen de bezetter.”

Theo Francken

Bron : Eigen Berichtgeving, Twitter .

Foto’s (c) : Cover RT & Gazet van Hove.