Een 200-tal leerlingen uit het 6e leerjaar van Mortselse scholen leggen het Grote Fietsexamen af.

Op donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei 2023 zal er talrijk gefietst worden door het centrum van Mortsel en Mortsel-dorp. Aan het doorgaand verkeer wordt extra voorzichtigheid gevraagd.

Het Grote Fietsexamen

In Mortsel zullen 11 klassen uit 7 scholen deelnemen aan het Grote Fietsexamen. Dit is een praktijkexamen waarin getest wordt of de leerlingen van het 6e leerjaar klaar zijn om veilig en zelfstandig in het verkeer te fietsen. Ze oefenen verschillende vaardigheden, niet alleen op de speelplaats, maar nadien ook in het echte verkeer. Om deze reden vragen we het doorgaand verkeer om extra alert te zijn.

Extra voorzichtigheid

Naast de scholen en lokaal bestuur Mortsel zullen ook de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, Fietspunt, de lokale politie, gemachtigde opzichters en vrijwilligers meewerken om het fietsexamen veilig te laten verlopen. We vragen ook het doorgaand verkeer nadrukkelijk om voorzichtig te zijn.

Extra voorzichtigheid gevraagd op donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei tussen 9.15 en 14.30 uur in Mortsel Centrum en Mortsel-dorp. De route van het fietsexamen kan je terugvinden via onderstaande button.
PLAN fietsexamen 2023.pdf1,9 Mb .

Fortstraat in Mortsel

foto’s (c) Gazet van Hove.