Wijzigingen in gemeentebestuur

Sedert 1 januari 2010 vervangt raadslid Jos Peeters schepen Jan Goorden in het schepencollege. Dit was afgesproken in het bestuursakkoord afgesloten tussen de fractie Hove Beweegt (= Groen!, Spa, Spirit en onafhankelijken) en de fractie CD&V.

Samenstelling nieuw Hovese schepencollege en de bevoegdheden der schepenen:

  • Luc Vuylsteke de Laps (CD&V), burgemeester : jeugd, economie en middenstand, financiën en begroting, afvalbeleid ;
  • Jo Ampe (Hove Beweegt), eerste schepen :  ruimtelijke ordening, financiën en begroting, openbare werken, informatie, inspraak en communicatie ;
  • Els Nelen-Pauwels (CD&V), tweede schepen : onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur, emancipatiebeleid ;
  • Hilde Van Driessche (Hove Beweegt/ Groen!), derde schepen : mobiliteit, leefmilieu, afvalbeleid, ontwikkelingssamenwerking, personeelsbeleid ;
  • Jos Peeters (CD&V), vierde schepen : sociale zaken, mobiliteit, openbare werken.

Jan Goorden blijft als gemeenteraadslid zetelen in de gemeenteraad. De heer Goorden heeft de intentie om in de toekomst te verhuizen naar de stad Antwerpen.

 

Nieuwe voorzitter gemeenteraad

Gemeenteraadslid Diederik Vandendriessche (Groen!) wordt voorzitter van de gemeenteraad (voordien burgemeester Luc Vuylsteke de Laps). De heer Vandendriessche is naast gemeenteraadslid ook provincieraadslid in Antwerpen, lid van de politieraad HEKLA in Edegem, voorzitter van de Hovese bibliotheekcommissie en voorzitter van de Hovese afdeling van Groen!. Enkel de laatste twee mandaten worden niet financieel vergoed.

 

Sociale koopwoningen

Het Vlaamse grond- en pandenbeleid stelt dat iedere Vlaamse gemeente een zeker aantal sociale woningen moet bezitten. Voor Hove gaat het om 52 sociale huurwoningen te realiseren tegen 2020 en 8 bijkomende sociale huurwoningen tegen 2025. Momenteel worden in Hove slechts twee projecten – aan de Jan Frans Gellyncklaan en in het BPA “Groot Hoofs Veld” – met een sociale component in het vooruitzicht gesteld. Sociale koopwoningen kunnen enkel gerealiseerd worden op gronden van de huisvestingsmaatschappijen en in verkavelingen van minstens 0,5 hectare.

 

Lekke daken herstellen

Het dak van de pastorie aan de Mortselsesteenweg is lek op verschillende plaatsen. De zolderkamers worden gebruikt als bergkamers en archief voor de kerkfabriek. De dakpannen zijn oud en vertonen vele gebarsten dakpannen of pannen met stukken af. Het lood- en zinkwerk dient nagezien en indien nodig vernieuwd te worden. Het dak zal ook degelijk geïsoleerd worden. Hiervoor wordt 19.723 euro uitgetrokken.

Het dak van de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool aan de Onderwijsstraat vertoont gebreken waardoor lekken kunnen ontstaan. De loden en zinken slabben zijn gelost of versleten. Het plat dak is niet geïsoleerd. Er moet een degelijke isolatie komen en de dakbedekking moet vernieuwd worden. Hiervoor wordt 198.322 euro uitgetrokken. Deze uitgaven zijn voorzien in het budget 2010 van de buitengewone dienst.