Deze straat krijgt een grondige opknapbeurt met een herinrichting van de rijbaan, voet- en fietspaden. Er komt ook een nieuw riolennet en een “wadi” in het midden van de straat. De werken zijn voorzien voor het jaar 2011, als de werken in het gemeentecentrum voor de oost-west-as op volle toeren draaien.

De bewoners zijn niet te vinden voor gemengd verkeer fietsers tussen de auto’s en dus tegen het afschaffen van de fietspaden. De vele schoolkinderen mogen niet als verkeersremmers dienen, want deze straat heeft veel te lijden onder sluipverkeer. De straat ligt ook op de weg van vele wielertoeristen (fietsroutes).De bewoners vinden dat er in hun straat voldoende plaats is voor een gescheiden fietspad en stellen voor om eventueel te werken met asverschuivingen om het snelle verkeer af te remmen.

Ook rond de aanleg van de wadi’s is er veel kritiek. Men stelt zich vragen over de stank, de ratten, het vuilnis, sluikstorten, enz…Ze vragen zich af waarom Hove moet dienen als proefproject voor Aquafin ? De bewoners vragen alternatieven zoals grachten.

Niet iedereen heeft op zijn oprit plaats voor verschillende auto’s. Er worden parkeerplaatsen voorzien maar niet noodzakelijk kortbij de eigen voordeur. Waarom het bestaande comfort van de wijkbewoners afschaffen ?

De meeste mensen hebben geen idee wat de afkoppeling van het water hen zal kosten. Ze vragen betere informatie vanwege het gemeentebestuur.

Volgens schepen van openbare werken Jo Ampe is het een complex dossier. “Aquafin is een ‘staat binnen een staat’. Het dossier dateert al van in 1992. De riolering is een enorm probleem en dit ontstaat al van in de Vredewijk. Het water komt er via de Beekhoeksebeek naar boven, door een buis onder de spoorweg naar de Magdalena Vermeeschlaan. Dan komt er nog een extra voeding door de hofgracht van het gemeentehuis en zo vloeit het verder naar het zuiveringsstation. Aquafin en de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) zullen een groot gedeelte van de werken financieren. Er werd een bouwdossier door Aquafin ingediend zonder de gemeente te kennen. De gemeente neemt dit niet en start terug met de procedures” aldus de schepen.