Aanleg stationsparking begint in najaar 2010

De NMBS Holding hoopt in het najaar te beginnen met de aanleg van een nieuwe stationsparking aan  de Kasteelstraat. Het wordt een parking voor 136 wagens en 240 fietsen, op twee niveaus gebouwd. De bouwvergunningsaanvraag is ingediend en men is op zoek naar aannemers. De werken zullen 150 werkdagen in beslag nemen. De totale kostprijs wordt geraamd op 1,16 miljoen euro. Het gaat om een open structuur zodat er meer sociale controle is. De laatste tijd kampte de stationsomgeving met klein vandalisme, ondanks de aanwezigheid van een taverne in het oude stationsgebouw.

De gemeenteraad van Hove heeft ook unaniem de goedkeuring uitgesproken dat de NMBS de aansluiting van het gevaarlijke kruispunt van de Kasteelstraat met de Edegemsestraat heraanlegt.

 

Jobstudenten voor de zomervakantie

Het gemeentebestuur van Hove zoekt jobstudenten voor de maanden juli en augustus. Het gaat om jobs bij de groendienst en de schoonmaakdienst. Kandidaten moet minstens 17 jaar oud zijn. Verdere inlichtingen bij mevrouw Martine Cuyvers, tel. 03 / 460.33.35 (kantoortijd) , e-post : martine.cuyvers@hove.be .

 

Werken Boechoutselei duren tot juni 2011

De werken voor de heraanleg van de Boechoutselei en de Welvaarstraat zijn eindelijk gestart. De nutsmaatschappijen voerden sinds enkele maanden voorbereidende werken uit. De werken zijn een samenwerkingverband tussen 3 partijen. Ri-Ant, verantwoordelijk voor het rioleringsstelsel, gaat onder meer een nieuwe afvalwater- en regenwaterleiding aanleggen. Aquafin zorgt voor de overstorting van het water van de Koude Beek en de gemeenten Hove, Mortsel en Boechout leggen de straat opnieuw aan en zijn ook verantwoordelijk voor de nieuwe aanleg van een nieuw fietspad. De werken zullen zo’n 15 maanden duren en zullen in 4 fasen verlopen. Het einde van de werken is gepland voor juni 2011.

  • fase 1 : Koude beek – Kaphaanlei (95 werkdagen of 7 maanden): binnen deze fase wordt eerst een vrijliggend fietspad gerealiseerd (één maand werk) alvorens de riolering en wegenis worden aangelegd ;
  • fase 2 : Kaphaanlei tot Mortselsesteenweg (55 werkdagen of 4,5 maanden) ;
  • fase 3 : kruispunt Mortselsesteenweg – Wouwstraat (25 werkdagen of 1,5 maand) ;
  • fase 4 : Welvaartstraat (Boechout) tussen Koude Beek en Acacialaan (30 werkdagen of 2 maanden).