Aan de Oudstrijdersstraat plant een projectontwikkelaar binnenkort vier blokken met telkens 17 luxe-appartementen gelegen in een “groene omgeving”. De projectontwikkelaar schetst op zijn webstek een ideale woonomgeving aan de rand van een bos (vallei Koude beek). Dit gebied wordt in de toekomst een parkgebied.

De projectontwikkelaar maakt in Hove al volop reclame voor dit project. Er rezen vragen of dit voorgestelde beeld wel juist is en niet teveel commercieel bijgekleurd om snel klanten te lokken om in het rustige groen te komen wonen? Vandaag is het bovenste gedeelte van deze luchtfoto nog volledig weidegrond met grazende koeien. Volgens een aantal Hovenaars kan het eindresultaat van dit toekomstige immoproject ook wel “ietsjes minder” worden? De vijvers die men voorstelt zijn in werkelijkheid een “overstort” dat rioolwater tijdelijk moet ophouden. Het zou er wel eens erg kunnen stinken bij warm weer. Dit zou ontgoochelde klanten kunnen geven die dan weer kwaad zijn op het gemeentebestuur, veel leegstand van de appartementen, enz … Van het bos is nog geen sprake. Moest onderstaande foto werkelijkheid worden, dan zijn we minstens in het jaar 2060 aanbeland als de bomen een voldoende groei hebben gekend.

De 'bijgewerkte luchtfoto' met op de achtergrond het geplande bos in de huidige vallei van de Koude beek en op de voorgrond het Regina Pacis Instituut
De ‘bijgewerkte luchtfoto’ met op de achtergrond het geplande bos in de huidige vallei van de Koude beek en op de voorgrond het Regina Pacis Instituut

Schepen van ruimtelijke ordening Jo Ampe zegt dat “het project van het gebied rond de vallei van de Koude beek binnenkort op de gemeenteraad komt. Via een Bijzonder plan van Aanleg (BPA) wordt het groengebied rond de Koude beek een parkzone. De natuur zal er alle kansen krijgen om te ontplooien. Aquafin maakt aan de Oudstrijdersstraat een bufferbekken om regenwater even vast te houden bij overdruk tijdens grote stortbuien. Nadien wordt het water vertraagd geloosd in de beek. Het studiebureau Stramien zal een plan uitwerken om het binnengebied te ontwikkelen. De gronden worden eigendom van de gemeente als het bouwproject wordt gegund. Er komen fietsroutes in het parkgebied. De verkoopsfoto is inderdaad wat te enthousiast bijgekleurd”.