Bijna dagelijks staan er korte berichtjes in de krant over inbraken in woningen en wagens in Hove. Niet prettig voor de bewoners die hiermee geconfronteerd worden. Op de jongste gemeenteraad werd hierover uitgebreid gediscussieerd. Er ontspon zich een geanimeerde discussie over de inbraakstatistieken. In de Politiezone HEKLA waartoe Hove behoort, waren er in 2010 welgeteld 333 woninginbraken, evenveel als in 2009. De oppositie zwaaide met hogere cijfers die ook in de krant waren verschenen.  Statistieken Politiezone HEKLA : bron Gazet Van Antwerpen, 7 februari 2011 : 2007 : 483 inbraken; 2008 : 373 inbraken; 2009 : 452 inbraken; 2010 : 514; Januari ‘11 : 49.

Volgens  burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) worden er veel inbraakpogingen ondernomen die gelukkig mislukken (205 pogingen in 2010 tegen 162 pogingen in 2009).

De gemeenten  Aartselaar en Lint hebben vandaag effectief te lijden onder een inbrakenplaag. Alle dieven die men er kon betrappen waren lid van bendes uit Brussel en Charleroi die langs de grote verkeersassen in Kontich, Edegem of Aartselaar rijden en lukraak stoppen in woonwijken om er hun slag te slaan.

Vele Hovenaars vinden de aanwezigheid van de plaatselijke politiediensten in de gemeente ondermaats. Tijdens weekdagen is het politiekantoor aan de Geelhandlaan 1 na 16.30u. gesloten, tijdens de weekeinden moet de politie vanuit het commissariaat in Edegem komen. Het Vlaams Kartel wil dat er meer gebruik wordt gemaakt van anonieme politievoertuigen en camerabeveiliging, omdat dit laatste de politiediensten ook kan inlichten over de plaatselijke verkeerssituatie in het dorpscentrum.

De forse stijging van de inbraakpogingen heeft volgens de politie vooral te maken met de rondreizende dievenbendes uit de voormalige Oostbloklanden.

De politie stelt dat de zogenoemde technopreventie – advies ter voorkoming van diefstallen – wel degelijk werkt. Het is voor bewoners niet aangenaam te moeten vaststellen dat er werd ingebroken, maar het kan ook een opsteker zijn te weten dat dieven niet binnen zijn geraakt.