Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds is een jong en snel groeiend ziekenfonds. Ze sponsoren ook verschillende Vlaamse culturele manifestaties. Reden genoeg om Jürgen Constandt, de directeur van dit ziekenfonds, eens te spreken.

Wat is de opdracht van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds?
Jürgen Constandt : “Het V&NZ voorziet uiteraard in de wettelijke ziekte- en invaliditeitsverzekering, maar biedt ook een sterk ziekenfondspakket. De kracht van onze vooruitgang zit in ons uniek Vlaams en ongebonden profiel en de vele specifieke voordelen voor onze leden.”

Waarvoor staat dat Vlaams én ongebonden profiel ?
J.C. : “In de ziekteverzekering willen we onze eigen klemtonen leggen, ons eigen sociale model uitbouwen en niet verstikt geraken door de geldstromen naar Wallonië. We zijn ook een bewust ‘neutrale’ organisatie en werken dus los van vakorganisaties, politieke partijen of zorgverstrekkers. Iedereen is bij ons welkom !

Bovendien zien wij onszelf als een onderdeel van het Vlaams verenigingsleven en steunen wij – hetzij logistiek, hetzij via sponsoring – de niet-partijpolitieke Vlaamse beweging. Op elk moment profileren wij ons als een duidelijk Vlaamsgezind ziekenfonds.

Welke concrete voordelen mogen nieuwe leden verwachten ?
J.C. : “Naast de klassieke aanvullende voordelen en diensten, komen we tussen in kosten voor onder meer brillen (100 euro), luiers (75 euro), tandprothesen (500 euro) en het lidmaatschapsgeld van een sportclub (30 euro). Bovendien bieden we keuze uit diverse hospitalisatieverzekeringen en kan men voor kinderen vanaf 14 jaar nog starten met het voorhuwelijkssparen (intresten tot 170 %!). We hechten ook veel belang aan onze sociale functie en persoonlijk contact.”

Is het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds actief in onze regio?
J.C. : “We hebben brievenbussen in Mortsel, Edegem, Hove, Kontich en Lint. In Boechout is er een kantoor aan de Jan-Frans Willemsstraat 18a, vlak over de Wereldwinkel. In Lier is de administratieve zetel voor Vlaanderen aan de Antwerpsestraat 145, vlak tegen het station. In Hove is de brievenbus gevestigd in Bollebeke 16, de wijk achter het gemeentehuis”.

Hebt u nog een boodschap voor onze lezers?
J.C. : “Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds wint met zijn klantvriendelijke en familiale aanpak het vertrouwen van steeds meer mensen. Veranderen van ziekenfonds kan zonder onderbreking van wettelijke rechten. Even vergelijken, loont zeker de moeite ! Hospitalisatieverzekeringen of voorhuwelijkssparen nemen wij probleemloos over. Men is tenslotte nooit te oud om van ziekenfonds te veranderen.”

Meer info: www.vnz.be, info@vnz.be  of via gratis nummer 0800-179 75

logo_vnz