De late winterprik op deze dinsdag 12 maart 2013 zorgt in het hele land voor de nodige hinder. Op een bepaald ogenblik stond er meer dan 1.600 km files, ettelijke botsingen en aanrijdingen, schade, gevaarlijke verkeerssituaties, treinen worden afgeschaft, mensen komen te laat op hun werk of op school, de luchthaven van Luik was een tijdje gesloten, stress, overwerk, afspraken moeten worden uitgesteld, onze economie verliest hierdoor een pak geld door enkele cm sneeuw ….

File Kapelstraat door hevige sneeuwvalFietspad Geelhandlaan

Ook onze gemeente Hove kreeg ervan langs. Er zijn problemen met de wekelijkse afvalophaling . Volgens de intercommunale IGEAN waren deze ochtend de wegen in onze regio zelfs zo slecht berijdbaar dat de afvalophalingen er veel hinder van ondervinden. IGEAN en de gemeenten doen samen met de ophalers al het nodige om problemen tot een minimum te beperken.

Mortselsesteenweg Kapelstraat thv Station

Vandaag is het om volgende redenen echter niet mogelijk om het afval overal op te halen :

  1. De ophaalwagens geraken door de vele files zeer moeilijk op hun bestemming.
  2. Door de aanhoudende sneeuwval zijn veel straten gevaarlijk glad, zeker als er niet gestrooid werd. De ophaler zal alleen de straten bedienen als dit op een veilige en verantwoorde manier kan op het moment van de ophaling.

GFT zakkenDoor de slechte weersomstandigheden duren de ophalingen ook langer en wordt het afval op een ander tijdstip opgehaald dan wat de inwoners gewend zijn.

Indien het afval niet opgehaald wordt, vraagt Igean de inwoners om dit uitzonderlijk terug binnen te nemen en dit bij de volgende ophaling opnieuw aan te bieden.

[update] Op vrijdag 15 maart 2013 komt men de GFT+-zakken alsnog ophalen.

IGEAN houdt op www.igean.be een overzicht bij van de gemeenten en straten waar er omwille van de winterse omstandigheden geen ophaling kon doorgaan.

Geelhandlaan

Verdere info bij:
Wouter Meersmans,
pers en communicatie
IGEAN dienstverlening
IGEAN milieu & veiligheid
Doornaardstraat, 60  in 2160 Wommelgem
Tel 03 / 350.08.32 – Fax 03 / 353.34.10 – GSM 0479 / 20.33.42
E-mail: wouter.meersmans@igean.be