Als het uitvoeren van een aantal dagdagelijkse taken (jezelf wassen, koken, de was doen, strijken, boodschappen doen, afwassen, je bed opmaken,…) niet meer zo vlot verloopt kan je een beroep doen op de gezinszorg.

De medewerkers zijn speciaal opgeleid om deze taken uit te voeren. Zo helpen ze je om langer comfortabel thuis te kunnen blijven wonen. Deze hulp kan meer keren per week worden gegeven, afhankelijk van de vraag. Er wordt samen met de coördinator van de dienst afgesproken hoe vaak per week hulp geboden wordt.

Iedereen – ongeacht inkomen en leeftijd – kan worden geholpen door deze dienst van het OCMW van Hove. Dus ook gezinnen waar, bijvoorbeeld omwille van ziekte of handicap (tijdelijk) de zorg voor het huishouden te zwaar wordt, kunnen bij de dienst terecht.

Het OCMW Is er om de mensen te helpen

ocmw logoOmdat het OCMW subsidies krijgt voor deze dienst kan de prijs laag worden gehouden. De bijdrage per uur is afhankelijk van je inkomen. De meeste mensen betalen een bijdrage tussen 1,45 en 8 EUR per uur.

Voor meer informatie of voor het aanvragen van deze dienstverlening kan je terecht bij Sven Willaert (coördinator van de thuisdiensten), OCMW-huis, Esdoorn 4A, Hove, tel. 03 / 460 10 89 of e-mail : sw@ocmwhove.be.

Andere thuisdiensten

Naast de dienst voor gezinszorg heeft het OCMW nog een aantal andere thuisdiensten : poetsdienst, warme maaltijden, maaltijden in het dienstencentrum,… Als je hierover informatie wenst, kan je ook bij het OCMW terecht, tel. 03 / 460 10 80, e-post : administratie@ocmwhove.be. Openingsuren sociale dienst zonder afspraak : maandag van 9 tot 12 en van 18 tot 19 uur, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur.  Je kan ook op een ander moment een afspraak maken.

Meer info op : www.sociaalhuishove.be .