De periode van de eindejaarstentoonstellingen wordt ingezet met een tentoonstelling van de leerlingen van de middelbare graad van Deborah Kools. Dit jaar is voor hen de ‘Sky the limit’.

Toonmoment voor de kinderen en jongeren

De eindejaarstentoonstelling van de lagere en de middelbare graad heeft plaats op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2013, telkens van 10.00 tot 17.00 uur in de academiezaal van de A. Rodenbachschool, Onderwijsstraat 19 Hove. Dit is het moment waarop de leerlingen hun afgewerkte kunstwerken kunnen tonen aan het publiek, het moment waarvoor zij het hele jaar stevige creatieve inspanningen hebben geleverd. De lessen eindigen op zaterdag 29 juni, maar door verschillende plaatselijke activiteiten raadpleeg je best de website van de academie of overleg je met de leerkracht.

Kunstacademie Laureaat

Opendeurdag afdeling Boechout

De Boechoutse afdeling houdt haar toonmoment op zaterdag 22 juni, van 10 tot 17 uur in de foyer van Theater Vooruit aan het Sint-Bavoplein 17 in Boechout.

Proclamatie en eindejaarstentoonstelling

De eindejaarstentoonstelling van de volwassenen van de hogere graad loopt dit jaar op zaterdag 22 en zondag 23 juni, telkens van 10.00 tot 17.00 uur. De proclamatie, de uitreiking van de ‘Prijs Henri Goyvaerts’, van de ‘Prijs Rik Blomme’ en de openingsreceptie gaan door op vrijdag 21 juni, om 20 uur in “De Markgraaf” aan de Kapelstraat. Net als vorig jaar duimen leerkrachten en leerlingen voor een mooie, zonnige lenteavond om het podium voor De Markgraaf te kunnen gebruiken. En net als de vorige jaren is ook dit jaar de tentoonstelling verspreid over verschillende locaties. De ateliers van keramiek, fotokunst, tekenkunst, 3D en textiele kunst tonen hun werken in en rond De Markgraaf en het Kostershuisje. Het atelier schilderkunst resideert in de A. Rodenbachschool en de cursisten van textiele kunst verwachten je in hun atelier in de remise van het gemeentehuis (aan het politiekantoor). Hove heeft dat weekend dus weer een uitgebreide kunstroute, een echte cultuurwandeling doorheen het centrum.

Nieuw schooljaar

De lessen starten opnieuw op maandag 2 september. De minister heeft de bedragen van het inschrijvingsgeld nog niet vastgesteld. De nieuwe bedragen en de kortingsvoorwaarden worden zo snel mogelijk gecommuniceerd via de website van de academie.

Inschrijven kan van 1 tot 30 juni op het secretariaat of via de website en opnieuw vanaf 1 tot 30 september. De inschrijving geldt vanaf de betaling van het inschrijvingsgeld. Omdat men al enkele jaren problemen ondervindt om alle persoonsgegevens van vooral de nieuwe kinderen te krijgen, wordt gevraagd om bij elke aanwezigheid, ook voor proeflessen, een inschrijvingsstrookje voor te leggen aan de leerkracht. Wie inschrijft via de website kan daar ook een inschrijvingsstrookje downloaden.

Schooljaarkalender

De kalender van het volgende schooljaar is te vinden op de website of bij de ingang van het secretariaat in De Markgraaf.

www.dekunstacademiehove.be