Je trouwdag zou de mooiste dag van je leven moeten zijn. Althans, dat maken ze de kinderen nog wijs in de sprookjes. Er zijn echter ook een heleboel koppels die er bewust voor kiezen om zich niet in “de echt te laten verbinden”. Waarom ? We zochten naar de meest voorkomende redenen .

Getrouwde koppels vertellen graag hoe spontaan ze wel niet zijn. Zij weten evenwel niet wat ze zeggen. Spontane mensen vertellen immers niet over hoe spontaan ze zijn. Wie communicatief niet sterk genoeg staat, kan beter niet aan een relatie beginnen, omdat communicatie nu eenmaal de basis is voor een sterke relatie.

YOLO : You Only Live Once. Je leeft maar één keer, dus neem je het er best maar goed van. Maar dat is nogal moeilijk wanneer je telkens rekening moet houden met wat je partner wil doen …

Haast en spoed is zelden goed. Wie al lang geen relatie meer heeft gehad, is al snel geneigd om te trouwen met de eerste de beste die opduikt. Laat het duidelijk zijn : eenzaamheid is geen goede reden om met iemand in het huwelijksbootje te treden. Geef de liefde de tijd om te groeien.
Sommige mensen beweren dat trouwen hen stress zou geven en dat ongetrouwd leven hun kans op een langer en gelukkiger leven aanzienlijk zou vergroten.
Verjaardagen, Valentijn, cadeautjes, enz : sommige mensen willen er niet aan denken en zijn ervan overtuigd dat ze zichzelf in schulden zullen werken wanneer ze getrouwd zijn.

Het is een vaststelling: trouwen kost geld, véél geld. Niet iedereen wil of kan een fortuin uitgeven aan een trouwfeest. Sommige mensen zijn gewoon nog niet klaar om zich te binden en verkiezen liever een leven als vrijgezel.

Wie als getrouwde partner gaat winkelen, dient ook rekening te houden met wat zijn of haar wederhelft graag eet, drinkt … Wie single is, hoeft enkel met zijn eigen voorkeuren rekening te houden.

Bijna de helft van alle huwelijken eindigt in een echtscheiding. Sommige mensen geloven gewoon niet meer in het instituut van het huwelijk.
Na een mislukt huwelijk vinden sommigen het moeilijk om nog een andere persoon ten volle te vertrouwen.

Als getrouwd koppel heb je nog één – hooguit twee – keer seks per week, en dan nog altijd op dezelfde plaats en in hetzelfde standje… Nee, die lange, passionele vrijbeurten zijn voorgoed verleden tijd.

Tenslotte: sommige vrijgezellen kiezen ervoor om hun leven als feestende vrijgezel niet zomaar op te geven voor een leven aan de haard met de kindjes.