Minder betalen voor je energie en tegelijkertijd de natuur een handje helpen? Het kan. Hove neemt voor de vierde keer deel aan de groepsaankoop 100 procent groene energie van de provincie Antwerpen.

Hoe werkt het ?

Bij een groepsaankoop is het principe : hoe meer mensen meedoen, hoe groter de korting die men kan bedingen. Tot 29 september 2013 schrijf je vrijblijvend in. Op 2 oktober is er een veiling waarop verschillende energieleveranciers hun beste tarieven aanbieden. Zodra de winnaar bekend is, krijg je een persoonlijk voorstel toegestuurd. Daarin kun je het winnende tarief eenvoudig vergelijken met de tarieven van andere energieleveranciers én met je huidige tarief. Pas dan beslis je of je wilt overstappen.

Succesvolle groepsaankoop in 2012

Vorig jaar schreven meer dan 90.000 gezinnen zich vrijblijvend in voor de groepsaankoop. 66 procent daarvan stapte ook effectief over naar een goedkopere leverancier. Daarmee realiseerden ze een gemiddelde besparing van 220 EUR op jaarbasis ! Was jij er vorig jaar al bij ? Super. Denk er wel aan dat het kortingstarief voor één jaar geldig is. Hernieuw je inschrijving dus om volgend jaar opnieuw van scherpe tarieven te genieten.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan op www.samengaanwegroener.be. Neem je laatste jaarafrekening van elektriciteit en/of aardgas bij de hand, want daarop vind je alle nodige gegevens voor de inschrijving. Heb je geen internet ? Dan helpt de gemeente je graag verder op een van de volgende momenten :

maandag 9 september 9-12 uur 13-16 uur 18-20 uur
dinsdag 10 september 9-12 uur 13-16 uur
woensdag 11 september 9-12 uur 13u-16u
donderdag 12 september 9-12 uur 13u-16u
vrijdag 13 september 9-12 uur

Breng dan zeker je laatste jaarafrekening van elektriciteit en/of aardgas mee naar het loket van de milieudienst !

Infonamiddag

Inwoners die graag meer informatie krijgen over de groepsaankoop kunnen ook de infonamiddag bijwonen op woensdag 18 september 2013. Deze activiteit zal doorgaan in het dienstencentrum (R. Verbeecklaan 3 Hove) van 14 tot 16 uur. Geïnteresseerden kunnen zich ook ter plaatse laten inschrijven. Breng ook dan zeker je laatste jaarafrekening mee. Met algemene vragen kan je ook terecht in het dienstencentrum.
Meer info, tel. 0800 / 21 134.

www.samengaanwegroener.be