Op de hoek van de Kapelstraat en de Vincent Bavaisstraat was het tot voor enkele dagen vrij rustig. Hier zal snel verandering in komen, aangezien er eerdaags het nieuwe bruin café “ ’t Nief Hoekske” de deuren opent. Vroeger hebben er in dit pand nog taphuizen een onderkomen gehad.

t Nief Hoekske
t Nief Hoekske

De uitbaters zijn Tom Kinsabil (Zuidafrikaanse voorvaderen) en Ignace Verbraeken, voormalig medevennoot van het in 2011 gesloten Hovese café “De Eendracht”. Beiden resideren vandaag in de stad Mortsel.

Goedkoper café in regio Hove

Het betrokken pand stond op het punt om verkocht te worden, maar de beide ondernemers huren het enkele maanden met een optie tot aankoop van het hele gebouw voor april 2014.

Een aantal Hovenaars klagen erover dat er in de buurt geen goedkopere cafées meer zijn, waar men nog een pils kan bestellen voor 1,2 euro en een Hoegaarden voor max. 1,5 euro. In voormalig café ‘De Eendracht’ aan de Lintsesteenweg 1 was dit hier nog het geval. Sedert die sluiting zijn een aantal vnl. oudere Hovenaars op de dool wat cafébezoek betreft. “De brouwerijen bepalen grotendeels de prijzen van het bier. We moeten de prijzen vergelijken met de omliggende etablissementen. Bij ons zal men een wijntje kunnen drinken aan 3.00 euro terwijl dit bij de concurrentie 3.50 euro kost. Voor de rest zullen we bij de goedkopere cafées van de regio behoren” aldus Ignace die tot voor kort café ’t Bieke aan de Hovestraat in Edegem mee uitbaatte.

Het nieuwe café zal over de nodige speeltoestellen beschikken evenals twee TV toestellen waar men de sportwedstrijden kan volgen. Men mikt op zowel een jongere als een ouder publiek van kaarters. De mogelijkheid bestaat dat er dansavonden doorgaan. Hiervoor hebben de nieuwe uitbaters een aantal muren met de buren extra laten isoleren.

Tom en Ignace
Tom en Ignace

Een aantal lokale sportverenigingen vonden reeds hun toekomstig onderkomen in ’t Nief Hoekske zoals Kon. Hove Sport, Hove United (KVV), FC Amici Reali, twee Hovese zaalvoetbalclubs, sjottersclub ’t Hoekske.

Tijdens de komende Hovese ‘zomer-endfeesten’ gaat ’t Nief Hoekske voor de gelegenheid drie dagen open. De definitieve opening zal heel waarschijnlijk plaatsvinden tijdens het weekeinde van 6 en 7 september.

We wensen beide ondernemers veel succes met hun nieuwe uitdaging, die hopelijk wat meer ‘swung’ in Hove brengt.

Café “ ’t Nief Hoekske”
Kapelstraat, 85 in Hove
GSM : 0496 / 550.416. (Tom)
Alle dagen open vanaf 10.00u. – Dinsdag gesloten.