Een niet te missen Hoves talent ! 

‘Neerdorpen klassiek!’ is een uniek samenwerkingsverband tussen de gemeenten Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Lint, Mortsel en Kontich, waarbij de gemeenten het programma en de promotie voor de klassieke concerten op elkaar afstemmen. De betrachting is om de muziekliefhebber een afwisselend en kwaliteitsvol programma aan te bieden in de buurt. Zowel talentvolle jonge muzikanten als de gevestigde namen passeren de revue.

Als afsluiter van het eerste deel in 2013 brengt Tatiana Loguinova  muziek van minder bekende Russische klaviermuziek uit het vroegere Romantisme van Mikhael Glinka, uitgevoerd op een authentieke pianoforte.

Donderdag 28 november 2013 om 20.15 uur
in Theater Vooruit te Boechout

Tatiana Loguinova, pianoforte

Piano Treasures– Mikhail Glinka

Componist Mikhael Glinka wordt beschouwd als de vader van de Russische klassieke muziek en verdiende zijn lof vooral met zijn opera’s en orkestrale werken. Zijn pianoforte muziek werd vaak – helemaal onterecht – op de achtergrond geplaatst, hoewel zijn pianoforte miniaturen stuk voor stuk verborgen pareltjes zijn. Bovendien is het de allereerste keer dat de pianoforte werken van Mikhail Glinka opgenomen worden op een origineel instrument uit zijn tijd.

In die zin is ‘Pianoforte Treasures’ een wereldpremière!

Tatiana LoguinovaTatiana Loguiionova begint haar muzikale opleiding in Moskou op de leeftijd van 5 jaar. Vanaf haar 12 volgt ze privé lessen bij de beroemde Russische pianist Leonid Brumberg.Ze kwam in België in 1992 en woont sinds 1999 in Hove!

In 1994 won ze, samen met de sopraan Michaela Karadjian, de grote prijs op de Internationale Competitie ‘Destination Musique’in Rijsel. Haar eerste solo CD op pianoforte ‘Muziek aan het Russische Hof in de 18de en 19de eeuw’ (Phaedra Classics, 1999) werd door radio Klara gekozen als de Vlaamse CD van de week. Haar nieuwe CD met piano muziek van Mikhael Glinka werd uitgegeven in september 2011 bij ‘Phaedra Classics’. ‘Ik wil graag mijn nieuwe pianoforte solo album aan het publiek voorstellen. Mijn album is een wereld première, omdat deze muziek nog nooit opgenomen is op de originele pianoforte van de tijd van de componist Glinka. Het is opgenomen op de Chris Maene’s replica van pianoforte Conrad Graf (Vienna,1825).

Ticket 14,00 € (+55: € 12,00  / -26: € 5,00 )

 

neerdorpen klassiekAbonnement: 60 euro

  • Abonnees hebben een korting van 40% op de ticketprijzen
  • Abonnees krijgen uitstekende voorbehouden plaatsen
  • Abonnees worden uitgenodigd op het openingsmoment
  • Abonnementen worden opgestuurd

Reservaties via Orfeo producties – tel. 03 449 16 87 – info@orfeo.be De reservatie is definitief na overschrijving op rekeningnummer 363-0019893-48 op naam van OrfeoproductiesVermelding van ‘datum van het concert en aantal personen’

Voor meer informatie en tickets kan u terecht bij de cultuurdienst van Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint of Mortsel .