De Hovese Gezinsbond en JAanimo maakten tijdens het afgelopen weekeinde van onze gemeente een echte Sinterklaasgemeente.

Op zaterdagavond was het een drukte van jewelste vanaf 17.00u. rond de Sint-Laurentiuskerk. Zeker 400 ouders met kleine kinderen verdrongen zich op het kerkplein om de komst van Sinterklaas en Zwarte Piet te zien. Er was een gelegenheidskoor samengesteld bestaande uit kinderen, de jeugdraad, jeugdschepen Guy Wollants, burgemeester Koen Volckaerts, enkele afgevaardigden van de Vredewijk, de Gezinsbond, JAanimo en enkele zelfstandige ondernemers uit Hove. Het koor bracht enkele gekende Sinterklaasliederen zoals “zie ginds komt de stoomboot” en werd muzikaal begeleid door het Sintharmonisch Jeugdorkest van de Hovese Harmonie. Het geheel werd aan elkaar gepraat door Stefan Beeldens, een gekende Hovese animator.

Sint in Hove“Sinterklaas had een probleem. Zwarte Piet was onvindbaar. Er was een verkeerde afspraak gemaakt. Zwarte Piet stond aan de parking van Hove Sport aan de Lintsesteenweg te wachten en vond de weg niet. Dus werd er iemand van de Hovese voetbalvereniging opgetrommeld om Zwarte Piet te gaan halen. Alzo geschiedde. Maar de brave man kwam maar niet opdagen. Dan haalde men de Hovese politie erbij. Zij vonden wel Zwarte Piet en brachten hem op een wit paard terug naar de wachtende Sinterklaas en het tevreden jonge volkje aan het kerkplein”.

Hier werd dan samen met het talrijke publiek nog enkele Sinterklaasliedjes gezongen.

Er deed zich om 17.45u. een kleine hapering in de programmatie voor : de klokken van de Sint-Laurentiuskerk begonnen minutenlang te luiden om de gelovigen op te roepen voor de H. Mis van 18.00u. Het paard van Zwarte Piet kreeg het op zijn zenuwen en op aanraden van de attente politieagent ging een knecht even wat rondjes lopen met het paard. Stel je even voor dat dit paard op hol zou slagen in zo’n menigte met zoveel kleine kinderen? Men mag er niet aan denken! Les voor de toekomst : beter afspreken met de pastoor om de klokken pas te laten luiden als de manifestatie al ontbonden is of de manifestatie vroeger laten beginnen.

Nadien mochten de kinderen allemaal aanschuiven bij Sinterklaas om eens goedendag te gaan zeggen. Want Sinterklaas stelde vast dat er “dit jaar in Hove geen stoute kinderen zijn”. Ze kregen dan allemaal als dank voor hun goed gedrag een gele ballon van drukkerij Ouderits.

Op zondag had Sinterklaas in samenwerking met de gemeentelijke sportdienst de volledige Hovese sporthal afgehuurd. Tussen 9.30u. en 17.00u. waren er zes voorstellingen van “Sporting Sint”, een echt gezinsavontuur. Meer dan 400 kinderen schreven zich in. Een leuke bende. Er werd gelachen, geroepen, gesprongen, gevallen en weer opgestaan. Voor herhaling vatbaar ! Alle kinderen waren tevreden.

Deze Sinterklaasmanifestatie werd gesponsord door de Hovese ondernemers Immo Casco, drukkerij Ouderits, bakkerij Elly en Brandtfood.

[nggallery id=31]