Het gemeentebestuur wil onze gemeente meer toeristisch uitbouwen. Toerisme is een belangrijke werkgever in de Vlaamse economie. Welke mogelijkheden biedt Hove op gebied van verblijfstoerisme?

We gingen eens op onderzoek naar de toeristische infrastructuur in onze gemeente. Vlak bij het gemeentehuis, in de Haagbeuklaan 14een zijstraat van de Berkenlaan – vonden we B & B “De Platanen”.

De uitbaters zijn Mark Goris en Hedwig Van Linden. Mark was jarenlang journalist bij o.a. VTM, Kanaal Z, TV Brussel, TV Oost, TV Kempen en op de redactie van VRT Omroep Antwerpen. Hedwig gaf jarenlang les in Ritmica aan de Wouwstraat in onze gemeente. Mensen die onze gemeente goed kennen.

Hedwig en Mark
Hedwig en Mark

Onze drie kinderen, vandaag allen tussen 30 en 36 jaar oud, zijn het huis uit. Dus kwamen er 3 kamers vrij. Tien jaar geleden zijn we met deze B&B begonnen omdat we plaats ter beschikking hadden en contact wilden houden met de mensen. Wat doe je ? Van waar kom je ?Het sociale is leuk. Voor het geld hoef je het niet te doen. Ik geef deze inkomsten aan. De uitbating van deze B&B geeft leuke contacten. We beleven er wel wat anekdotes mee. We gingen reeds op tegenbezoek in Engeland, Italianen uit Modena stuurden ons balsanico op. Ineens stonden hier Italianen voor de deur met de vraag ‘heb je nog plaats’. Ja, kom erin” aldus Mark.

De Hovese B&B is goed gekend bij een aantal toeristen uit Frankrijk, Italië, USA, Japan, Engeland, “vrienden op de fiets” uit Nederland, enz …Men maakt reclame via het internet http://users.skynet.be/bnb.antwerp/gb/indexgb.html en krijgt ook klanten die “via via” het adres hebben ontdekt. B&B “De Platanen” valt onder de eenvoudigste categorie vakantiewoningen binnen Toerisme Vlaanderen : de vakantielogies. Men heeft hier max. 2 kamers. De brandweer deed een veiligheidscontrole en men voldoet aan alle veiligheidseisen. Intern zijn er een aantal leefregels zoals geen huisdieren meebrengen en binnen wordt er niet gerookt.

 

Divers publiek:

B&B De Platanen
B&B De Platanen

“We zitten niet permanent volgeboekt. Soms zitten we weken zonder klanten en dan vallen ze massaal binnen. Dikwijls zijn het arbeiders en managers die in de buurt werken. Soms een koppel die hun huis aan het verbouwen zijn en een tijdelijke oplossing zoeken. Studenten die in de buurt een stage lopen. Zelf serveren we geen eten. De klanten moeten daar zelf voor zorgen. In Hove zijn er genoeg mogelijkheden. We geven geen overnachtingen voor één of twee nachten. Het moet een langere periode zijn” aldus Mark.

 

Prijzen :

Het gebruik van tv-set, radio, draadloos internet, koelkast, microgolfoven, koffiezetapparaat, borden en bestek is in de prijs inbegrepen. Ideaal voor selfcateraars.

Huurprijzen

1 persoonskamer 2 persoonskamer
per maand (16 nachten ma t/m do) 480 euro 640 euro

Professionele langverblijvers krijgen speciale voorwaarden.

Verdere info: +32 (0)3 / 455 47 75 – +32 (0) / 476 204 382 .