Het gemeentebestuur vierde met een interactieve show in het JOC de verdienstelijke burgers van de gemeente op sportief, cultureel en maatschappelijk vlak.

Het was burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) die in het JOC (Jeugd Ontmoetings Centrum) de aanwezigen mocht begroeten. De zaalverwarming was stuk, maar volgens de burgemeester zouden alle aanwezigen de zaaltemperatuur de komende uren wel de hoogte instuwen, wat ook gebeurde.

verdienstelijke burgers 2013Schepen van sport Guy Wollants (Ph7) nam nadien de regie van de avond in handen. “Sommige laureaten bestrijken een groter gebied dan anderen. De adviesraden hebben deze mensen aangeduid.”

Eerst kregen de aanwezigen een film te zien van het Rode Kruis Vlaanderen en de bloedgevers. Rode Kruis-Voorzitter Hove-Lint Tom Bellens en bloedgifteverantwoordelijke Yvonne Lemmens mochten een aantal Hovese bloedgevers in de bloementjes zetten. Paul Hoppenbrouwers en Yves Colson vielen het meeste op voor hun 75 bloedgiften. Proficiat !

Als laureaat van de Arbeid vierden we dit jaar Paul Martens in de categorie boekhouding.

Op het culturele vlak ging de prijs van verdienstelijke burger naar Tatiana Loguinova, een klassieke pianiste die recent nog een grote prijs kreeg in Barcelona. Tatiana werd geboren in Moskou maar belandde via studies in het westen en bleef hier plakken.

 

SPORT

In de gemeentelijke sportraad werden via geheime stemming drie individuele en drie groeplaureaten aangeduid.

Laureaat nr. 3 ging naar een min 21-jarige atlete, Louise Versavel, speelster bij de nationale vrouwenhockey ploeg “Red Panters”. Louise speelt hockey bij een ploeg in Boom en was er ook blikvanger tijdens het afgelopen Europees kampioenschap waar ze verloren tegen Duitsland. De ambities van Louise zijn om in juni 2014 deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Hockey in Den Haag en in 2016 aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Alvast de persoonlijke droom van Louise. Ga er alvast voor !

Groepslaureaat 1 was S.K. De Vrede, een amateursvoetbalploeg die 40 jaar geleden ontstond in de Vredewijk. Na de wedstrijd is het leuk doorzakken aan de toog. De Dames speelden vice-kampioen in hun reeks en de seniorenploeg mannen wonnen de beker van de fair-play.

De prijs voor de tweede individuele laureaat ging naar Chris Rydl, een dame uit de Vredewijk met Australische roots. Vroeger speelde Chris basketball en handbal, maar op 46-jarige leeftijd “gooide zij het roer letterlijk en figuurlijk om” en ging aan waterski doen. Dit doet ze nu reeds 9 jaar en ze werd kampioen in de formule 3 achter een 6 meter boot die snelheden kan halen van 110 km/u.

Groepslaureaat nr. 2 ging naar voetbalclub K. Hove Sport. In 2013 hadden ze twee kampioenenploegen te vieren: de dames werden kampioen in 3de provinciale en de heren in 4de provinciale. Dit werd in juni jl. reeds uitbundig gevierd in het gemeentehuis.

De hoofdlaureaat van de groepssporten ging naar dansstudio Arlekino. Deze studio laat kinderen, jong-volwassenen en volwassenen alle soorten dansen uitvoeren. Ze hebben vestigingen in Antwerpen en Hove. Ondertussen bereikt hun ledenaantal reeds meer dan 1.500 dansers. In het voorjaar behaalden ze een zilveren medaille op het festival in Biarritz in Frans-Baskenland.
Arlekino mocht ook enkele malen optreden tijdens deze feestviering.

De hoofdprijs van “Sportman van Hove 2013” ging naar David Caluwaerts. Deze eerder bescheiden vrij jonge kerel werd nationaal schermkampioen 2013 in Antwerpen/Berchem. Hij traint vier keer per week voor zijn sport. De ambitie van David is om in alle leeftijdscategorieën Belgisch kampioen te worden.

In de duivensport ging de keizerstitel naar Jef Vogels.

Bij de biljarters waren er vermeldingen in de club “Prinsenhof” voor Emiel Voet, Yves Remoorters, Frank Bertels, Emiel Jordens en Herwig Hoogstoel.

In de club “Sint-Jozef” waren er vermeldingen voor Rudy Jambers en Maurice Verheugen.

Bij de tafeltennissers was er een vermelding voor Chris Bruynooghe.

Wim Duré kreeg een vermelding voor zijn prestaties bij de plus-60-jarigen voor speerwerpen en hoogspringen.

Voetbalclub FC Copain kreeg een vermelding voor hun sportieve prestatie om bij hun eerste jaargang reeds kampioen te worden in de 5de afdeling van de Kon. Vlaamse Voetbalbond.

Volgend jaar, 2014, heeft Hove verschillende verenigingen te vieren die een jubileumviering op hun agenda hebben staan.

Het hele evenement werd afgesloten met een receptie en een gezellig samenzijn waar er nog duchtig werd gesproken over sportieve en andere zaken …

[nggallery id=33]