Op zaterdag 24 mei e.k. om 19 uur viert ACW Hove samen met z’n lokale partners ACV, KWB, OKRA en Ziekenzorg CM, Rerum Novarum in De Markgraaf, Kapelstraat 8 te Hove.

Op de vooravond van de moeder aller verkiezingen reiken we alle Hovenaars, jong en oud, een inhoudelijke, maar ook ontspannende avond aan. Gastspreker is professor Bea Cantillon (UA). Dit onder de titel ‘kansen voor solidariteit’, waarbij alvast de toekomst van onze sociale zekerheid, met zijn verschillende uitzichten, voluit in beeld komt. Vanuit haar inhoudelijke en wetenschappelijke competentie kan zij het belang van de te maken maatschappelijke keuzes, beter dan wie ook, helder duiden. Alvast een toespraak om naar uit te kijken. Bea Cantillon is gewoon hoogleraar en directeur van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck aan de Universiteit Antwerpen, waar ze van 2004 tot 2008 vicerector was. Ze studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen en startte haar onderzoeksloopbaan aan het centrum in 1979. Ze doceert over de welvaartstaat, armoede, sociale ongelijkheid en het sociaal beleid in België en Europa. Ze publiceerde uitgebreid en internationaal over een brede waaier van onderwerpen, ondermeer over armoede, de gevolgen van de sociodemografische veranderingen voor de sociale zekerheid, over sociale indicatoren, over sociaal federalisme. Een citaat van Bea Cantillon (De Standaard 17 oktober 2013) : ‘Vroeger keken we met afgrijzen naar de Verenigde Staten waar de liefdadigheidsinstellingen floreerden bij gebrek aan sociaal vangnet. Dat is in ons land ook in versneld tempo aan het gebeuren.’

Nadien zorgen Jokke Schreurs en Ariadne voor een gastoptreden. Een jukebox kennen we allemaal nog wel. Een levende  jukebox is nog iets anders. Het werkt net als een mechanische jukebox. Enkel de bediening is iets anders. U hoeft er geen geld in te steken. Uit een lange lijst van honderden nummers kiest u een titel, meldt dit aan de muzikanten en hopla, zij spelen uw favoriet nummer. Jokke Schreurs, gitarist en zangeres Ariadne Van den Brande, twee muzikale omnivoren (en toptalenten), staan onder het motto ‘U vraagt, wij zingen’ borg voor een kwaliteitsvolle invulling. Zij spelen wat het publiek graag hoort. Bekende, maar ook (bijna) vergeten liedjes van toen en van nu. In het Nederlans, Engels, Frans, Italiaans, … of instrumentaal. Van John Lennon over Leonard Cohen en Elvis Presley tot Rocco Granata. Kiest u liever voor Piaf, Brel of Bécaud, of nog voor Boudewijn De Groot, Wannes Van de Velde, Raymond Van Het Groenewoud of Ann Christy ? Aan u de keuze. Twijfel niet, kom op 24 mei naar De Markgraaf en laat u zondermeer muzikaal verwennen.

Graag vooraf aanmelden bij :
Jos Peeters, 0492 / 979 080 – jmb.peeters@telenet.be
Gerda Pandelaers, 0476 / 948 427 – gerdapandelaers@hotmail.com