Geld euro's

Ontbreekt duidelijk bij “Fan van Hove” …

Wat als een Bourgondisch festijn werd aangekondigd door “Fan van Hove” (= CD&V + O.VLD) was eerder een matte en droge bedoening.

Vorige week busten militanten van Fan van Hove over heel de gemeente uitnodigingen voor een aperitief. “Terwijl u geniet van een lekker hapje en een verfrissend drankje zullen onze mandatarissen klaar staan om te luisteren naar uw ideeën voor een leefbaarder en aangenamer Hove. Bent u geïnteresseerd of heeft u gewoon zin in een klein aperitiefje, kom ons dan zeker vergezellen op 29 juni rond 12u. in café Den Drijhoek” aldus de officiële uitnodiging.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij op zondagmiddag dus direct naar dat beruchte taphuis in ons gemeentecentrum. Aangezien een bepaald schepen uit het huidige bestuur ons ervan verdenkt “alle recepties af te schuimen om eens goed te boeffen en zuipen op kosten van een ander” konden we deze uitnodiging toch niet aan ons laten voorbij gaan.

Rond 11.55u. in het café aangekomen, was er van een receptie nog niet veel te merken. Er zaten enkele stamgasten en twee tafels met wielertoeristen die net binnengedoken waren voor een korte stortbui. (De Flandriens waren duidelijk uit een sterker hout gesneden dan onze huidige ‘managers’ die zondagsvoormiddag eens op hun luxefiets springen om daarna in de kroeg te duiken.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geleidelijk aan kwamen er enkele CD&V-mandatarissen opduiken (eerst Filip Lecoutre en Luc Vuylsteke de Laps) en het café liep ook stilaan vol. Er kwamen nogal wat mensen vanuit de receptie n.a.l.v. de pensionering van pater Van Genechten. Onze ex-burgemeester zei dat er geen toespraken zouden worden gehouden … maar men ging wel voldoende “tournees générale” gegeven. Om 12.30u. zat het café goed vol, een VLD-delegatie had het geheel vervoegd. Er werden wel wat pinten rondgedragen maar van een algemene tournee générale zoals ten tijde van Balthazar Boma was er bij “Fan van Hove” geen sprake. Zijn de partijkassen van “Fan van Hove” misschien leeg ? Of moeten de mandatarissen nog hun afdrachten op hun zitpenningen regelen ?

Zij die dus dachten om “eens gratis te boeffen en zuipen op kosten van de tsjeven en de blauw” waren er dus aan voor de moeite ! Er zijn in Hove geen zekerheden meer !

Luc Van den Weygaert

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA