Elke Van Geel

Een aantal dynamische vrouwen uit Hove vinden dat de gemeente wat extra impulsen nodig heeft om het samenleven hier wat positief te activeren. Hove mag niet vervallen tot een residentiële slaapgemeente. Ze willen terug “meer dynamiek in de Hovese brouwerij”.

Hierbij denken de dames in de eerste plaats aan het organiseren van een “Ladies Night” (een Damesnacht in mooi Nederlands) tijdens de komende ‘zomerendfeesten’ van eind augustus. Het is de bedoeling dat er op dit evenement vnl. producten en diensten zullen worden aangeboden die erg vrouwvriendelijk zijn of die dames veelvuldig gebruiken. Men zal er niet direct een plaatslagerij tegenkomen. De organisatie bestaat voorlopig uit 12 vrouwen en 2 mannen.

We gingen eens langs bij Elke Van Geel – van superette Brandtfood aan het Sint-Laureysplein – die meer wist te vertellen over de komende Hovese Ladies Night. “Op het Sint-Laureysplein zal er een grote tent komen te staan waarin workshops en enkele optredens zullen plaatsvinden. Het is nog in volle voorbereiding want er komen nog steeds deelnemers bij, zodat ik nog niet alle details kan meegeven. Maar ik kan al zeggen dat volgende Hovese handelszaken zullen deelnemen : de bloemhandels Bloematelier en Mistletoe die workshops bloemenschikken zullen aanbieden. Boetiek GACS zal juwelen maken, de kapsalons Wouw en Pure Balance zullen zich concentreren rond opsteekkapsels. Verder doen ook nog mee Maison Coco, Bakkerij Elly, Optiek Ineke, electrozaak Sergeyssels, Orinoco painting, Jabeau en Brandtfood. In de tent kan 100 man zitten en er zijn nog enkele tientallen staanplaatsen. Er is ook een gratis kleur- en stijladvies. De aanwezigen krijgen ‘Goody bags’, zakjes waarin de deelnemende winkels gadgets stoppen met aankoopbons bij de deelnemende Hovese handelszaken en ook wedstrijdformulieren waarmee men twee complete make overs kan winnen (150 euro stijladvies + 150 euro aankoopbons). Verder is er nog een shushi-bar en kunnen de dorstigen zich te goed doen in een Gin- en Cavabar. Er is ook nog een anti-oxidatiestand, een zonnebrilstand en een workshop confituur maken. De openingsuren van de Ladies Night zijn van 19.00u. tot 23.00u. Om 19.00u. is er de plechtige opening met de Kon. Harmonie Sint-Laureys Hove. Een uurtje later is er een optreden van de retrogroep ‘Ladies of the Fifties’ met muziek en zang. Om 21.00u. is er een optreden van de Dancefloor Monkeys met Hovenaar Jan Verhoeven. Doorlopend kan men op alle standen terecht voor de betreffende informatie. Om 24.00u. stoppen alle optredens. Nadien is er nog een openluchtfuif met DJ Tom aan de fontein naast de kerk. In de betrokken deelnemende winkels is er ook nog allerlei activiteit voorzien” aldus Elke Van Geel.

Verdere info over de Hovese Ladies Night bij Elke Van Geel, tel. 0475 / 28.99.15. , e-post : elke@brandtfood.be of op e-post : info@optiekineke.be .

Luc Van den Weygaert.