Proper HoveBij de campagne om een proper Hove verwijzen een aantal inwoners die recent een brief kregen van de Hovese gemeenschapswacht om het openbaar domein voor hun pand op te kuisen, naar het feit dat het Hovese gemeentebestuur zelf in gebreke blijft om het openbaar domein waarvoor het zelf verantwoordelijk is op te kuisen en te onderhouden.

De gemeente Hove bezit 45 km openbare gemeentewegen die men zelf dient te onderhouden, meestal langs twee zijden (uitzonderingen enkele grensstraten zoals Wouwstraat, Groenstraat, Boechoutselei, Vredestraat, Eikenstraat, Dennenlaan daar gelaten) geeft dit als snel een goede 90 km te onderhouden Hovese gemeentewegen. Dit is de afstand van Hove tot in Waregem (W-Vl). De Mechelsesteenweg (N-1) valt onder de bevoegdheid van het Vlaams Gewest.

Proper Hove onkruid  Proper Hove onkruid

Hovese konijnen rond de kerk
Ecologische onkruidbestrijders aan de kerk.

Op die 90 km gemeentelijke openbare weg zal er altijd wel ergens een steen scheef liggen, door verzakking van grondwater, of een tak over de straat zijn gegroeid. Dit zijn kleinigheden die men kan oplossen.

Een aantal burgers uit de “Dallaswijk” (achter het gemeentehuis) verwijzen naar de recente mooie heraanleg van de Magdalena Vermeeschlaan en het feit dat er rond de nieuw aangeplante bomen reeds een hoge hoop onkruid groeit. “Men zou de konijnen van het Hovese kerkplein kunnen inzetten om dit onkruid weg te werken”  was de opmerking van een pientere wijkbewoner.

Magdalena VermeeschlaanWe vroegen schepen van milieu Bart Van Couwenberghe (N-VA) om meer uitleg. “De onderhoud van die groenperken staat in het contract met de aannemer. Hij moet dit na oplevering van de werken nog één jaar onderhouden. Hij heeft ook een brief gekregen om dit te doen. We zullen dit opvolgen. Onze gemeentediensten zullen in theorie eraf blijven” aldus de schepen. Eens zien hoe lang het zal duren ? Een aannemer is enkel geïnteresseerd in de aanleg van straten en pleinen, niet in het onderhoud van enkele groenperkjes van enkele vierkante meter oppervlakte.